Kadhai paneer.

Kadhai paneer

Co kryje w sobie nazwa Kadhai paneer?
/ 26.09.2016 13:53
Kadhai paneer.

Składniki:

  • 250 g sera paneer
  • 1 średnia czerwona papryka
  • 1 średnia zielona papryka
  • 3 łyżki oleju
  • 3 średnie pomidory
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • szczypta asafetydy
  • 1 łyżeczka nasion kuminu
  • 1 ½ łyżki mielonej kolendry
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • sól

Sposób przygotowania:

Paneer kroimy w kostkę, paprykę na kawałki ok. 3x3cm. Pomidory miksujemy w blenderze razem z imbirem. Podsmażamy paneer mieszając przez ok. 2 minuty, zdejmujemy z patelni zanim zacznie zmieniać kolor. Podsmażamy paprykę i dusimy dopóki nie zmięknie, następnie zdejmujemy ją z patelni. Wrzucamy na patelnię asafetydę i nasiona kuminu. Chwilę smażymy, po czym dodajemy pomidory, kolendrę, kurkumę, pieprz kajeński i sól. Gotujemy kilka minut na średnim ogniu. Dodajemy paprykę i paneer i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 5 minut.

Autor: Paheli.