Jajka z czerwonym farszem

Przepis Jana Kuronia - idealny na Wielkanoc!
/ 02.04.2015 11:29

Nie ma wielkanocy bez faszerowanych jajek! Zobacz, jaki przepis proponuje Jan Kuroń!

Jajka z czerwonym farszem

fot. serwis prasowy Fit&Easy

Składniki na jajka faszerowane:

  • 6 jajek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • garść rukoli
  • 1-2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania jajek:

1. Jajka włóż do zimnej, mocno posolonej wody.
2. Grzej na średnim gazie do zagotowania.
3. Po 6 minutach jajka odcedź i zalej zimną wodą.
4. Obierz i przekrój na pół.
5. Żółtka wyjmij, połącz z drobno posiekanymi warzywami, rukolą oraz pozostałymi składnikami.
6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
7. Całość udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
8. Żółtka wyjmij, połącz z drobno posiekanymi warzywami oraz pozostałymi składnikami.
9. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
10. Całość udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Materiały prasowe, Fit&Easy

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)