Jajka sadzone w pomidorach

Pomidory myjemy, ścinamy czubki, wydrążamy miąższ. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
/ 28.05.2008 20:00

Składniki

  • 5 dużych pomidorów
  • 5 jajek
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku
  • 5 łyżek kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy, ścinamy czubki, wydrążamy miąższ. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

Do każdego pomidora wbijamy po jednym jajku, polewamy stopionym masłem i podpiekamy w rozgrzanym piekarniku aż jajko się zetnie. Gotową potrawę doprawiamy solą i pieprzem. Wydrążony miąższ doprawiamy śmietaną.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/24.11.2011 14:37
Bardzo fajny przepis. Dodam że pomidory lepiej uprzednio sparzyć i zdjąć skórę.