Gulasz z owoców morza

Jeżeli jesteście fanami kuchni śródziemnomorskiej i uwielbiacie owoce morza, ta potrawa jest właśnie dla was

Jeżeli jesteście fanami kuchni śródziemnomorskiej i uwielbiacie owoce morza, ta potrawa jest właśnie dla was.

Gulasz z owoców morza

Pyszny gulasz z różnego gatunku ryb, krewetek, zatopionych w pomidorach z aromatycznym czosnkiem. Zobaczcie przepis:

Składniki:

  • 700 ml wywary z ryb
  • 700 g różnych gatunków ryb
  • 15 krewetek tygrysich
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 duże pomidory
  • przecier pomidorowy
  • szczypta cukru, sól, pieprz, tymianek
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Ryby pokroić na kawałki. Cebulę drobno posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i podsmażać kilka minut. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, przecier pomidorowy, tymianek i cukier. Wlać wywar, zagotować, gotować na małym ogniu 15 minut. Doprawić. Wrzucić ryby i owoce morza, gotować na małym ogniu, aż ryba zacznie się rozpadać. Przybrać natką pietruszki.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)