Faszerowane jajka

Jajka ugotować na twardo. Ostrym nożem nie obrane jajka przekroić na połówki. Ze skorupek wyjąć białka i żółtka. Pokroić w drobną kostkę.
/ 21.03.2007 11:22

Składniki

  • 4 jajka,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 łyżka śmietany,
  • natka, rzeżucha,
  • 1/2 niewielkiego ogórka kiszonego,
  • 3-4 rzodkiewki,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Ostrym nożem nie obrane jajka przekroić na połówki. Ze skorupek wyjąć białka i żółtka. Pokroić w drobną kostkę.

Szczypiorek, rzeżuchę, ogórek i rzodkiewki drobno posiekać. Wszystko wymieszać dodając śmietanę i 1 łyżkę masła oraz sól i pieprz do smaku.

Masą napełnić skorupki.