pasta z awokado przepis, przepis na pastę z awokado, dania z awokado, potrawy z awokado fot. Fotolia

Pasta z awokado - przepis składniki i przygotowanie

Możesz ją podawać z krakersami.
Weronika Kwaśniak / 26.03.2014 14:42
pasta z awokado przepis, przepis na pastę z awokado, dania z awokado, potrawy z awokado fot. Fotolia
Czas przygotowania: 25 min, 4 porcje

Składniki na pastę z awokado:

  • 1 opakowanie krakersów
  • 1 dojrzałe awokado
  • sól
  • 1 nieduża cebula
  • 1 średni pomidor
  • drobno zmielony biały pieprz
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny

Przepis na pastę z awokado:

1. Awokado opłukać, osuszyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać.
2. Włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem lub drobno posiekać.
3. Natychmiast obficie skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, żeby miąższ nie ściemniał.
4. Pomidora opłukać, polać wrzątkiem, a potem na moment włożyć do zimnej wody.
5. Zdjąć skórkę, odrzucić pestki, miąższ drobno posiekać, cebulkę obrać, posiekać w kosteczkę.
6. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki, przyprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
7. Można dodać roztarty z solą ząbek czosnku, posypać drobno posiekaną zieleniną.
8. Podawać z krakersami, można podawać także z paluszkami i precelkami.


Autor: Edipresse Polska S.A.

Sprawdź inne przepisy na dania z awokado:

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)