Sznycle cielęce

Sznycle skropić sokiem z 1/2 cytryny. Rozgrzać olej na patelni i smażyć sznycle 2 - 3 minuty na kolor złotobrązowy. Sznycle przyprawić, wyjąć i trzymać w cieple. Olej zlać. Pozostałości ze smażenia rozprowadzić sokiem z 1/2 cytryny i białym winem, trochę wygotować.

Składniki

  • 8 cienkich sznycli cielęcych
  • 2 cytryny (dobrze umyte)
  • 3 łyżki oleju
  • 1/8 l białego wina
  • 2 łyżki masła
  • melisa
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

Sznycle skropić sokiem z 1/2 cytryny. Rozgrzać olej na patelni i smażyć sznycle 2 - 3 minuty na kolor złotobrązowy.

Sznycle przyprawić, wyjąć i trzymać w cieple. Olej zlać. Pozostałości ze smażenia rozprowadzić sokiem z 1/2 cytryny i białym winem, trochę wygotować. Masło domieszać do sosu, dodać do smaku szczyptę soli i pieprzu.

Sznycle przybrać plasterkami cytryny i melisą.

SKOMENTUJ (0)
Jak wybrać mikser i blender?
KOMENTARZE (0)