Polędwica w ziołach

Polędwice natrzeć roztartym czosnkiem, skropić oliwa. Na patelni stopić łyżkę masła, obsmażyć polędwicę ze wszystkich stron, przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut.


Składniki
60 dag polędwicy wołowej
3 ząbki czosnku
pół łyżeczki estragonu i bazylii
łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
łyżka oliwy
2 łyżki masła
kieliszek białego wytrawnego wina
koperek,pietruszka.

Sposób przygotowania
Polędwice natrzeć roztartym czosnkiem, skropić oliwa.

Na patelni stopić łyżkę masła, obsmażyć polędwice ze wszystkich stron, przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut.

W rondlu stopić pozostałe masło, wrzucić zioła i wyjętą z piekarnika polędwice , pokrojoną na plastry. Oprószyć suszonymi ziołami, skropić winem i dusić na małym ogniu przez 15 minut.

Przed podaniem posolić i skropić sokiem z cytryny.
Zapiekanka pasterska z cheddarem - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (1)
KOMENTARZE (1)
Gość We-Dwoje.pl/7 lat temu
mało szczegółowy ten przepis/ kiepsko!