Pierś z kurczaka w sosie koperkowym

Na rozgrzany tłuszcz kładziemy umyte mięso, lekko podrumienimy, po czym podlewamy wodą i posypujemy jarzynką, dusimy. Kiedy mięso będzie miękkie, podlewamy wody (ok. 3/4 szk.) i wsypujemy pokrojony koper.

Składniki

  • małe piersi z kurczaka,
  • jarzynka,
  • szczypta pieprzu,
  • mała śmietana 18%,
  • 2 łyżki margaryny bądź oleju - do smażenia,
  • świeży lub mrożony koper,
  • 2-3 łyżki mąki,
  • łyżka maggi.

Sposób przygotowania

Na rozgrzany tłuszcz kładziemy umyte mięso, lekko podrumienimy, po czym podlewamy wodą i posypujemy jarzynką, dusimy.

Kiedy mięso będzie miękkie, podlewamy wody (ok. 3/4 szk.) i wsypujemy pokrojony koper.

Gdy sos się zagotuje zabielamy go rozrobioną mąką i śmietaną. Do smaku przyprawiamy magii oraz pieprzem.

Jak wybrać mikser i blender?
SKOMENTUJ (21)
KOMENTARZE (21)
Gość We-Dwoje.pl/rok temu
Super, zamiast jarzynki dałam sól, paprykę i pieprz i wyszło smaczne, bardzo dziękuję za przepis.
Gość We-Dwoje.pl/rok temu
Super, zamiast jarzynki dałam sól, paprykę i pieprz i wyszło smaczne, bardzo dziękuję za przepis.
Mi/rok temu
Maggi i jarzynka? Sama chemia...
POKAŻ KOMENTARZE (21)