Pierożki dla alergika

Zamiast czekoladowych rożków zjedz kilka pierożków.

Zamiast czekoladowych rożków zjedz kilka pierożków.

Pierożki dla alergika

Pierożki dla alergika

 

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

  • 1,5 szklanki mąki bezglutenowej,
  • sól,
  • owoce,
  • 0,5 szklanki kleiku kukurydzianego,
  • olej.

 

Etapy przygotowania:
Kleik kukurydziany połącz z 1/2 szklanki wody. Dodaj mąkę, sól i łyżeczkę oleju. Z podanych składników zagnieć ciasto. Mąki dosyp tyle by ciasto nie kleiło się do rąk. Ciasto rozwałkuj i wykrawaj krążki. Na każdym krążku układaj owoc i zlepiaj brzegi tworząc pierożki. Pierożki gotuj w osolonym wrzątku. Gotuj około 5 minut od momentu gdy wypłyną na powierzchnię.

Smacznego!

Zupa mleczna z kaszą manną - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)