POLECAMY

Paprykarz z kurczakiem

Filet płuczemy, kroimy w średniej wielkości cząstki i posypujemy przyprawą. Po około 30 minutach wkładamy na patelnię i podsmażamy na oleju z każdej strony.

Składniki

  • 1 duża pierś z kurczaka,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 duża cebula,
  • 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • do smaku przyprawa do kurczaka - ziołowa,
  • do smaku sól i pieprz
  • łyżka sosu pieczeniowego

Sposób przygotowania

Filet płuczemy, kroimy w średniej wielkości cząstki i posypujemy przyprawą. Po około 30 minutach wkładamy na patelnię i podsmażamy na oleju z każdej strony. Gdy się lekko zrumienią dodajemy pokrojoną paprykę i cebulę. Smażymy razem po czym wlewamy szklankę gorącej wody i dusimy pod przykryciem. Po 10 minutach łączymy z koncentratem pomidorowym i łyżką sosu pieczeniowego w proszku i mieszamy, aby się nie przypaliło. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)