Kotlety z wieprzowego mięsa mielonego

...w dodatku z groszkiem!

Składniki:
- 50 dag mielonego wieprzowego mięsa
- puszka zielonego groszku (ok. 40 dag)
- puszka kukurydzy (ok. 40 dag)
- 1 cebula
- 1 jajko
- zioła (tymianek, oregano)
- sól i pieprz
- kilka liści sałaty
- bułka tarta do panierowania
- olej

Do mięsa dodać po pół puszki odsączonego groszku i kukurydzy oraz startą na grubej tarce jarzynowej i podsmażoną na oleju cebulę oraz jajko. Wyrobić masę, przyprawić ziołami, solą i pieprzem i jeszcze raz wyrobić. Z masy formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Półmisek wyłożyć opłukanymi, osuszonymi liśćmi sałaty, na wierzchu ułożyć usmażone kotlety, posypać pozostałym groszkiem i kukurydzą.
Wieprzowina ze śliwkami - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (1)
KOMENTARZE (1)
Gość/3 lata temu
to jest do P***