Karkówka z grilla

Karkówkę pokroić na porcje i lekko rozbić, natrzeć czosnkiem, następnie posypać przyprawami i zalać oliwą.Pozostawić pod przykryciem na 24 h od czasu do czasu przekładając i polewając zalewą.

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku spore (roztarte z solą)
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka do smaku
  • tymianek świeży
  • melisa świeża

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na porcje i lekko rozbić, natrzeć czosnkiem, następnie posypać przyprawami i zalać oliwą.

Pozostawić pod przykryciem na 24 h od czasu do czasu przekładając i polewając zalewą.

Po wyjęciu z marynaty piec na grillu polewając sosem, jaki utworzyła marynata.

SKOMENTUJ (1)
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (1)
Gość We-Dwoje.pl/7 lat temu
ta karkówka to bez zioła ? ? ? :O