Gotuj z Okrasą: Piccata z indyka z sosem pomidorowo-bazyliowym

Pod wymyślną nazwą kryją się soczyste kotleciki w niezwykle smakowitej panierce

ładowanie... Piccata z indyka z sosem
fot. A. Rogalski

Przygotow. 30 min
Porcja 300 kcal
Koszt porcji 4,90 zł

Przepis na 5 porcji:
- 80 dag filetu z indyka
- 15 dag twardego żółtego sera
- 10 listków świeżej bazylii
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki pszennej
- łyżka otrębów pszennych
- 20 dag pomidorów pelati (bez skórki, z puszki)
- łyżka masła
- mała cebula
- ząbek czosnku
- olej do smażenia

Piccata z indyka z sosem Piccata z indyka z sosem Piccata z indyka z sosem Piccata z indyka z sosem
Pani domu
Oceń zdjęcie 2 głosy
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Koktajl z egzotycznych owoców