Polki.pl
kom. (2)

Kotlety z grzybów


Składniki
1 kg dowolnych świeżych grzybów
jajo
2 cebule,
2 czerstwe bułki,
3/4 szklanki mleka,
olej,
tarta bułka,
pieprz,
sól

Sposób przygotowania
Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobiną wody i dusić 15 min. Następnie osączyć i zemleć. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju.

Do grzybów dodać jajo, namoczone w mleku i mocno odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dosypać nieco tartej bułki. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce. Usmażyć na oleju na rumiano. Podawać z dowolną surówką.


Oceń 4,00 / 1
Redakcja poleca

Podobne w temacie Potrawy jarskie

Skomentuj Kotlety z grzybów

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Kotlety z grzybów

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne