Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami

Nadziane!

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe ok. 60 dag
- 2 pory
- 20 dag pieczarek
- 10 dag masła
- sól i pieprz
- 2/3 szklanki majonezu
- 2 ząbki czosnku

Polędwiczki rozciąć wzdłuż na cienkie płaty, przyprawić. Pory i pieczarki pokroić na plasterki, udusić na maśle, przyprawić, posmarować płaty mięsa, zrolować, związać ciasno nicią. Piec 40 minut w 200ºC. Czosnek pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na łyżce majonezu, a potem wymieszać z resztą majonezu, podawać z mięsem.

"Przyjaciółka"
Oceń artykuł 14 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia: