Kapusta z grochem

Danie postne

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Składniki:
- 75 dag kiszonej kapusty
- 1 szklanka łuskanego grochu
- 7 łyżek masła lub oleju
- 1 cebula
- sól i pieprz
- suszone zioła

Groch zalać wrzątkiem, odstawić na godzinę, uzupełnić wodę, aby przykryła groch, ugotować. Kapustę posiekać, zalać 2 szklankami wrzątku, ugotować, gorącą wymieszać z grochem. Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać do kapusty, przyprawić, odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem kapustę zagotować.

"Przyjaciółka"
Oceń artykuł 5 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia: