POLECAMY

Płocie faszerowane z grilla

Z pysznym serowo-paprykowym nadzieniem

Przygotowanie 30 min * pieczenie 20 min * 1 porcja – ok. 250 kcal

Składniki na 4 porcje:

- 4 nieduże płocie
- po pół strąka papryki żółtej i czerwonej
-  1 cebula
- 5 dag żółtego sera
- 1 cytryna
- listki świeżej bazylii
- olej
- sól
- pieprz


Sposób wykonania:
1. Ryby oczyść, opłucz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

2. Paprykę umyj, usuń nasionka, pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Listki bazylii posiekaj. Żółty ser zetrzyj. Składniki farszu wymieszaj.

3. Ryby napełnij przygotowanym farszem. Każdą połóż na posmarowanym olejem kawałku aluminiowej folii. Skrop olejem, luźno zawiń.

4. Połóż na ruszcie grilla i piecz po 7–10 minut z każdej strony. Możesz je też piec 20 min w piekarniku o temp. 200 st. C.

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)