Polki.pl
kom. (0)

Cielęcina z pieczarkami


Składniki
0.75 kg cielęciny bez kości,
20 dkg pieczarek,
20 dkg kurczaka - duszonego lub pieczonego,
2 łyżki ketchupu,
1 szkl. bulionu,
2 łyżeczki żelatyny,
sól,
pieprz.

Sposób przygotowania
Cielęcinę umyć, natrzeć solą i pieprzem.

Kurczka zemleć.

Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Wymieszać z kurczakiem i ketchupem, doprawić. Cielęcinę naciąć wzdłuż, w szczelinę nałożyć farsz. Owinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie.

Piec 40 min. w temp. 180º C. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić ją w gorącym bulionie. Mięso pokroić w grube plastry. Ułożyć na półmisku i zalać schłodzonym bulionem. Wstawić do lodówki na 3 - 4 h.


Oceń 5,00 / 1
Redakcja poleca

Podobne w temacie Cielęcina

Skomentuj Cielęcina z pieczarkami

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Cielęcina z pieczarkami

  • CielęcinaNadziewana cielęcinaNadziewana cielęcina. Mięso umyć, osuszyć, zrobić dość głębokie nacięcie. Natrzeć mięso zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Pieczarki, seler i paprykę umyć, z selera oberwać listki, a paprykę pokroić w...więcej »
  • CielęcinaRoladki z cielęcinyRoladki z cielęciny. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 2 cm, rozbić, ułożyć płaty, zakładając ich brzegi jeden na drugi, w kształcie prostokąta. Ułożone mięso równo posmarować masą, zwinąć. Roladę...więcej »
  • Frykadelki z cielęcinyCielęcinaFrykadelki z cielęcinyBułkę namoczyć w zimnej wodzie. Natkę opłukać i posiekać. Cebulę obrać, jedną drobno pokroić. Mozarellę pokroić w dość grubą kostkę. Bułkę odcisnąć. Mięso włożyć do miski. Dodać jajko, skórkę z...więcej »
  • CielęcinaPieczona cielęcinaMięso nacieramy rozkruszonymi ziarnami jałowca. Wszystkie składniki marynaty mieszamy...więcej »
  • Cielęcina w sosie pieczarkowymCielęcinaCielęcina w sosie pieczarkowymKulinarny przepis na cielęcinę w sosie pieczarkowym. Mięso i grzyby umyć, osączyć i pokroić w drobne paski. Obraną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni.więcej »
  • Cielęcina w sosie piwnymCielęcinaCielęcina w sosie piwnymCielęcinę umyć, osuszyć i naszpikować w poprzek włókien pokrojoną w paseczki słoniną. Na głębokiej patelni rozgrzać masło, do momentu, aż się spieni, następnie obsmażyć mięso ze wszystkich stron i na koniec...więcej »
  • Cielęcina słodko - kwaśnaCielęcinaCielęcina słodko - kwaśnaMięso pokroić w małą kostkę, skropić sosem sojowym, olejem sezamowym ...więcej »
  • Roladki cielęce z szałwiąCielęcinaRoladki cielęce z szałwiąMięso umyć, osuszyć. Każdy plaster przekroić na pół. Lekko posolić. Obłożyć połówką plastra szynki i zrolować. Na roladki włożyć listki szałwii i przymocować wykałaczkami. W rondlu rozgrzać oliwę....więcej »
  • Cielęcina w sosie wiśniowymCielęcinaCielęcina w sosie wiśniowymKotlety ponacinać, by nie skręcały się podczas smażenia. Natrzeć olejem, przyprawić pieprzem. Zasmażkę podsmażyć na złoty kolor.więcej »
  • Zrazy cielęceCielęcinaZrazy cielęceUmyte pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na oleju, natkę posiekać. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć, wymieszać z pieczarkami i natką, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Mięso...więcej »
  • Potrawka cielęcaCielęcinaPotrawka cielęcaOczyszczony i umyty mostek pokroić na porcje, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 30 minut. Dodać obraną i umytą cebulę, listek laurowy, pieprz, imbir i czosnek. Ugotować, wyjąć mięso i przetrzeć do...więcej »
  • Sznycle cielęceCielęcinaSznycle cielęceSznycle skropić sokiem z 1/2 cytryny. Rozgrzać olej na patelni i smażyć sznycle 2 - 3 minuty na kolor złotobrązowy. Sznycle przyprawić, wyjąć i trzymać w cieple. Olej zlać. Pozostałości ze smażenia rozprowadzić...więcej »
  • Kotlet cielęcy sauteCielęcinaKotlet cielęcy sauteMięso umyć, oddzielić kości kręgosłupa, obrać z błon, żył, pokrajać wzdłuż żeber na kotlety pozostawiając przy każdym kotlecie tylko po jednej kości żebrowej o długości 2-3 cm, z której zeskrobać błonę i...więcej »
  • Zwijki cielęceCielęcinaZwijki cielęceMięso umyć, zdjąć błonę, pokroić ukośnie na 4 porcje, rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą na cienkie płaty. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć,...więcej »
  • Zobacz podobne do Cielęcina z pieczarkamiwięcej podobnych
Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne