Z tego przepisu na pączki wiedeńskie wyjdzie ci około 15 sztuk. Przygotujesz je w 20 minut, ale smażenie trwa mniej więcej 60 minut. Pączek wiedeński ma około 230 kcal.
Czytaj więcej
Proszku do pieczenia trzeba użyć niemal do każdego wypieku. Jeżeli jednak nie masz go pod ręką, da się go bez problemu zastąpić. Zamiast proszku do pieczenia możesz użyć sody oczyszczonej, amoniaku albo alkoholu.
Czytaj więcej
Roladki z szynki to jedna z najczęściej przyrządzanych przekąsek na imprezę. Roladki z szynki z białym serem i suszonymi pomidorami, zwiąż cienkim szczypiorkiem.
Czytaj więcej
Roladki z tortilli z łososiem wędzonym to przekąska na domową imprezę, którą zrobisz w kilkanaście minut. Domowa tortilla może się kruszyć, dlatego na roladki z łososiem wybierz gotową tortillę ze sklepu.
Czytaj więcej
Przygotowywanie mięsa na sylwestra rozpocznij dzień wcześniej. Mięso musi poleżeć w marynacie co najmniej kilka godzin, a najlepiej przez całą noc, aby przejść smakiem przypraw i zyskać głębszy smak oraz aromat.
Czytaj więcej
Sernik świąteczny możesz przygotować zarówno w wersji tradycyjnej, jak i na zimno, bez pieczenia. W naszym zbiorze znajdziesz sernik świąteczny Izaura, sernik królewski, sernik czekoladowy, sernik gotowany, sernik wiedeński, sernik z makiem, sernik piernikowy, a także sernik z owocami.
Czytaj więcej
Ciasto z kremem nie musi być skomplikowane. Szybką kremówkę na krakersach bez pieczenia, przygotujesz w mniej niż 60 minut. Podobnie jak ciasto a la Milky Way - szacunkowy czas przyrządzania tego ciasta z kremem to około 45 minut.
Czytaj więcej
Sprawdzonym sposobem na to, by uratować przypalony bigos, jest szybkie przełożenie go do nowego garnka, a następnie wrzucenie korka od wina (albo 2) i gotowanie przez minutę.
Czytaj więcej
Ryba w galarecie, zaserwowana w towarzystwie warzyw, to klasyk na wigilijnym stole. Danie możesz przygotować z mrożonych filetów rybnych (np. mintaja lub dorsza) albo zdecydować się na pokrojonego w dzwonki karpia.
Czytaj więcej