Przesądy wigilijne - jaka Wigilia, taki cały rok? Najpopularniejsze zabobony wigilijne
Przesądy wigilijne - jaka Wigilia, taki cały rok? Najpopularniejsze zabobony wigilijne4 lata temu
Przesądów wigilijnych jest całe mnóstwo. Podczas wieczerzy trzeba spróbować po trochu wszystkich potraw, aby zapewnić sobie szczęście na cały rok. Gdy opłatek spadł na podłogę, to wróżba zdrady w małżeństwie. W Wigilię nie pożyczaj nic nikomu - wtedy nigdy się nie dorobisz. Czytaj więcej
Woda z solą i cukrem do choinki - co zrobić, żeby choinka się nie sypała
Woda z solą i cukrem do choinki - co zrobić, żeby choinka się nie sypała4 lata temu
Żywa choinka cieszy oko, ale czasem pierwsze igły zaczynają opadać już po kilku dniach. Co zrobić, żeby choinka się nie sypała? Najbardziej znaną metodą jest naturalny i ekologiczny nawóz, czyli woda z solą i cukrem do choinki - wystarczą dosłownie 2 łyżki stołowe na litr wody. Czytaj więcej
Co zrobić, żeby barszcz czerwony nie stracił koloru? 5 sposobów na idealny barszcz
Co zrobić, żeby barszcz czerwony nie stracił koloru? 5 sposobów na idealny barszcz4 lata temu
Żeby barszcz czerwony nie stracił koloru, podczas gotowania możesz dodać do niego np. 1/3 szklanki octu jabłkowego. Za słodki barszcz czerwony wzbogać dodatkową porcją zakwasu, odrobiną soku z cytryny lub zalewą z kiszonych ogórków. Czytaj więcej
Jak poczuć świąteczny klimat - 14 prostych sposobów
Jak poczuć świąteczny klimat - 14 prostych sposobów4 lata temu
Z roku na rok coraz trudniej poczuć świąteczny klimat - śniegu jak na lekarstwo, a inne symbole Bożego Narodzenia też często tracą na znaczeniu. My polecamy 14 sposobów na to, jak poczuć święta - to np. mandarynki, świąteczna muzyka, gwiazdkowe skarpety i sweterki. Czytaj więcej
Smażony ser w panierce - przekąska prosto z Czech
Smażony ser w panierce - przekąska prosto z Czech4 lata temu
Smażony ser w panierce to klasyczne danie czeskiej kuchni. W polskiej wersji, zapanierować i usmażyć możesz nie tylko żółty ser, ale również mozzarellę lub camemberta. Czytaj więcej
Jak gotować pierogi? Sprawdzone porady, by farsz nie wypływał, a ciasto było miękkie
Jak gotować pierogi? Sprawdzone porady, by farsz nie wypływał, a ciasto było miękkie4 lata temu
Do wody, w której gotujesz pierogi, dodaj odrobinę oleju albo oliwy. Dzięki temu pierogi nie posklejają się ze sobą. Dokładnie zlep brzegi ciasta - możesz to zrobić np. zwilżając je wodą. A jak gotować pierogi z owocami? Owoce obtocz w mące ziemniaczanej, aby nieco zagęścić farsz. Czytaj więcej
Zasady zachowania przy stole - savoir-vivre w 10 punktach
Zasady zachowania przy stole - savoir-vivre w 10 punktach4 lata temu
Zasady zachowania przy stole, czyli savoir-vivre, są bardzo istotne, choć przywiązujemy do nich niestety coraz mniejszą wagę. Trzymanie łokci na stole i przechylanie talerza w trakcie jedzenia, jest niezwykle nietaktowne. Czytaj więcej
Pieczona gęś faszerowana - nadziewana wątróbką i cielęciną
Pieczona gęś faszerowana - nadziewana wątróbką i cielęciną4 lata temu
Uczta dla mięsnych smakoszy: pieczona gęś nadziewana farszem z mielonej wątróbki i cielęciny jest bardzo wytworna. Po umieszczeniu farszu, gęś należy zaszyć i piec ok. 4h. Czytaj więcej
Sałatka z dynią, fetą i żurawiną na liściach szpinaku
Sałatka z dynią, fetą i żurawiną na liściach szpinaku4 lata temu
Efektowna sałatka z pieczoną słodką dynią na liściach szpinaku, wygląda i smakuje rewelacyjnie. Zrobisz ją w 30 minut, dostarcza witamin i wzmacnia odporność. Koniecznie dorzuć do niej żurawinę. Czytaj więcej
Półgęsek - przepis na półgęsek wędzony
Półgęsek - przepis na półgęsek wędzony4 lata temu
Półgęsek to wędlina z gęsiny, która powstaje przez wędzenie na zimno. Aby przyrządzić półgęsek, przygotuj 1 dużą pierś gęsi i 3 łyżki soli. Po Natarciu mięsa solą, pekluj przez 12 - 15 dni. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.