Udka w miodzie najlepiej podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami. Jeśli chcesz, dorzuć do marynaty więcej pikantnych przypraw - to będzie ciekawe połączenie smaków.
Czytaj więcej
Masa marcepanowa jest bardzo prosta w przygotowaniu - najbardziej czasochłonnym elementem jest obranie ze skórki wszystkich migdałów. Mimo wszystko, po sparzeniu wrzątkiem, skórka powinna odchodzić dość łatwo.
Czytaj więcej
Łatwy przepis na babkę drożdżową z kremem - ten wypiek na pewno uda się doskonale. Krem przygotujesz z serka mascarpone, połączonego z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Czytaj więcej
Jajka faszerowane smażone to prawdziwy hit. Wystarczy ugotować jajka na twardo, przekroić je na pół, wyjąć środek i doprawić go ziołami. Następnie panierować w bułce tartej i usmażyć na maśle.
Czytaj więcej
Włoska zapiekanka z bakłażanem czyli Parmigiana di melanzane, składa się z popularnych w kuchni śródziemnomorskiej warzyw przekładanych mozzarellą i parmezanem, polanych sosem pomidorowym.
Czytaj więcej
„Pasty z pomysłem na zupy” to prosta recepta na smaczną, domową zupę w 15 minut! Idealne rozwiązanie dla zabieganych, zapracowanych - dla wszystkich tych, którzy nie mają czasu, siły ani ochoty na gotowanie.
Czytaj więcej
Na stronach rządowych można zapoznać się z danymi, które dotyczą najpopularniejszych imion 2020. Dziewczynki najczęściej otrzymywały imię Julia lub Zuzanna, a w przypadków chłopców było to imię Antoni. Najczęściej nadawane drugie imiona to Maria i Antoni.
Czytaj więcej
Kurczak po indyjsku to danie, które możesz podać z ryżem lub z makaronem. Podstawą smaku kurczaka po indyjsku jest odpowiednia kompozycja mleka kokosowego i przypraw: curry i sosu sojowego.
Czytaj więcej
Placek po zbójnicku znany jest też jako placek po węgiersku. To duży placek ziemniaczany podany z gulaszem mięsnym i kleksem śmietany. Placek po zbójnicku należy do wysokokalorycznych dań, lecz jest przepyszny.
Czytaj więcej