Krewetkowe szaszłyki

Do owoców morza Koneser poleca białe wytrawne wino Gallo Family Sauvignon Blanc.
/ 13.11.2007 13:44
Składniki:
- 10 dużych krewetek
- spory ogórek
- natka pietruszki
- tymianek
- oliwa z oliwek
- suszone papryczki chili
- brandy
- mielony pieprz
- sól


Sposób wykonania:
Krewetki rozmrażamy i odsączamy. Na drewniane duże wykałaczki nadziewamy krewetki i plasterki ogórka, przekładając listkami natki.
Pieczemy na rozgrzanym, wysmarowanym oliwą ruszcie w średnio nagrzanym piekarniku. W międzyczasie nasze szaszłyki skrapiamy brandy. Po upieczeniu posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w posiekanej natce, tymianku i pokruszonych papryczkach chili.
Prosta i efektowna przekąska.

Przepis pochodzi z książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja", Edipresse Książki 2005.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)