Do czego gotowane cytryny?

Cytryny
Rzadko kiedy słyszy się o gotowanych cytrynach, stanowić mogą one jednak doskonały dodatek do kurczaka, ryb lub sałatek.
/ 04.07.2010 14:30
Cytryny

Włóż cytryny do wrzątku ( 4 na 3 litrowy garnek) i wsyp pół szklanki soli (inaczej cytryny się rozpadną się podczas gotowania). Przykryj owoce w ten sposób, aby były całe zanurzone w wodzie, ale dotykały dna (można użyć talerza lub przykrywki mniejszej niż średnica garnka, którą następnie czymś obciążyć, aby cytryny dotykały dna).

Owoce gotujemy 40 min.

Po ugotowaniu, obieramy skórkę z cytryn – powinny to być grube kawałki. Następnie dodajemy do niej podsmażane migdały bez skórki, tymianek, sól, pieprz, sok z cytryny i miód.

Zobacz także: Limoncello - cytrynowy likier na spirytusie

Redakcja poleca

REKLAMA