Honey deuce

Napełnić wysokie szklanki pokruszonym lodem i dodać wódkę. Uzupełnić lemoniadą do wysokości krawędzi, a następnie dodać Chambord.

Składniki:

  • ¼ porcji wódki 
  • świeżo wyciśnięta lemoniada
  • ½ porcji likieru Chambord lub innego wysokogatunkowego likieru malinowego
  • kruszony lód
  • kuleczki melona do dekoracji

Przygotowanie:

Napełnić wysokie szklanki pokruszonym lodem i dodać wódkę. Uzupełnić lemoniadą do wysokości krawędzi, a następnie dodać Chambord. Ozdobić kuleczkami melona.

Wskazówka: Używając różnych syropów owocowych można zmieniać nuty smakowe drinka. Można wypróbować syrop jeżynowy lub brandy z wiśni.

fot. greygoose.com

Aqua fresca z melona i ananasa - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)