Pierogi ruskie mogą zyskać pikantniejszy smak, jeśli do farszu dodasz dużo pieprzu oraz ostrą paprykę. W łagodniejszej wersji, polej je z wierzchu sosem śmietanowo-serowym.
Czytaj więcej
Wieprzowina po chińsku to danie, które kusi bogactwem warzyw: użyj zielonej fasolki szparagowej, a także różnokolorowej papryki. Wykorzystaj karkówkę albo szynkę bez kości.
Czytaj więcej
Ciasto francuskie na słodko z bitą śmietaną i dżemem to pomysł na błyskawiczny, ale efektowny deser. Jeśli masz ochotę, dodaj również pokrojone owoce.
Czytaj więcej
Galaretkowiec z truskawkami warto przygotować na spodzie z biszkoptów. Użyj galaretki w różnych kolorach, żeby ciasto nabrało ciekawszego wyglądu.
Czytaj więcej
Kawowy deser w pucharkach łączy w sobie kilka pysznych warstw - mus z białą czekoladą, mus z mleczną czekoladą, kawową galaretkę i pestki granatu. To pyszna kombinacja smaków!
Czytaj więcej
Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem można serwować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli masz ochotę, dodaj do nich także pokrojoną szynkę.
Czytaj więcej
Krokiety z pieczarkami, serem i kurczakiem przygotujesz z mięsa z udek. Możesz użyć również piersi z kurczaka, ale farsz będzie wtedy bardziej suchy.
Czytaj więcej
Kurczak w sosie śmietanowym doskonale smakuje z makaronem, ryżem lub kaszą. Jeśli chcesz, do dania możesz dorzucić również pieczarki lub cukinię.
Czytaj więcej