Kapuśniak to klasyk polskiej kuchni. Możesz go przygotować ze świeżej kapusty lub wykorzystać tę ukiszoną. Jego odmianą jest również góralska kwaśnica.
Czytaj więcej
Sernik z mascarpone ma nieco inną konsystencję, niż ten tradycyjny. Dodatek sera mascarpone sprawia, że masa serowa jest delikatniejsza i bardziej wilgotna.
Czytaj więcej
Sernik wiedeński nie jest trudny w przygotowaniu - samo przyrządzenie zabierze ci około 45 minut, musisz też doliczyć 60 minut na pieczenie ciasta.
Czytaj więcej
Miniserniczki to coś pomiędzy tradycyjnym sernikiem, a pysznymi muffinkami. Do przygotowania oprócz twarogu potrzebujesz też m.in. mąki, cukru i jajek.
Czytaj więcej
Rafaello bez pieczenia to ciasto przekładane z herbatnikami i masą budyniową. Możesz zaakcentować jego smak likierem, ale wtedy nie będzie odpowiednie dla najmłodszych.
Czytaj więcej
Sernik z brzoskwiniami jak u babci - możesz użyć albo świeżych owoców, albo zdecydować się na te z puszki. Jego przygotowanie, razem z pieczeniem, trwa około 2 godziny.
Czytaj więcej
Ciasto z makiem to nie tylko makowiec i strucla. Makowa Panienka to deser, który poza dodatkiem maku, zawiera również krem z budyniu i cytryny.
Czytaj więcej