Przepisy na dania z jagodami - pierogi, ciasta, placki, muffiny, naleśniki
Przepisy na dania z jagodami - pierogi, ciasta, placki, muffiny, naleśniki4 lata temu
Najprostszym przepisem na jagody jest szybkie ciasto na bazie oleju. Ale możesz przygotować z nich również pyszne pierogi, muffiny, naleśniki, pancakes i serniki. Czytaj więcej
Jagodzianki - prosty przepis na pyszne bułki z jagodami
Jagodzianki - prosty przepis na pyszne bułki z jagodami4 lata temu
Do zrobienia jagodzianek potrzeba około 800 gramów owoców. Warto dodać do nich cukier waniliowy, aby nabrały wyjątkowego aromatu. Przygotowania rozpocznij od rozczynu ze świeżych drożdży. Czytaj więcej
Łodygi i liście selera naciowego - co z nich zrobić?
Łodygi i liście selera naciowego - co z nich zrobić?4 lata temu
Liście selera naciowego i jego łodygi można wykorzystywać na różne sposoby - przyrządzić z nich zupę, sos, a także maczać surowe łodygi w pysznym dipie. Czytaj więcej
Śmietana czy śmietanka - czym się różnią?
Śmietana czy śmietanka - czym się różnią?4 lata temu
Śmietanka powstaje z odwirowania górnej warstwy świeżego mleka. Ta pierwsza jest raczej gęsta, a ta druga - służy do wytwarzania produktów mlecznych lub potocznie - do ubijania jako śmietanka kremówka. Śmietana powstaje z ukwaszenia śmietanki. Czytaj więcej
Gazpacho - sprawdzony przepis na hiszpański chłodnik z pomidorów
Gazpacho - sprawdzony przepis na hiszpański chłodnik z pomidorów4 lata temu
Gazpacho to zupa na bazie pomidorów, papryki i ogórków. Zawsze podawana jest na zimno. Jej przygotowanie nie zajmie ci więcej niż 20 minut. Czytaj więcej
Obiady na upalne dni - 53 przepisy na lekkie dania, sałatki i chłodniki
Obiady na upalne dni - 53 przepisy na lekkie dania, sałatki i chłodniki4 lata temu
Obiady na upalne dni powinny być lekkie, orzeźwiające i szybkie do zrobienia. Doskonale sprawdzą się warzywne chłodniki, zupy owocowe oraz proste sałatki na bazie makaronów i kasz. Czytaj więcej
Konfitura z czarnej porzeczki - przepis babci
Konfitura z czarnej porzeczki - przepis babci4 lata temu
Czarna porzeczka to bomba witaminowa i eliksir młodości w jednym. Słodka konfitura z czarnej porzeczki to zdrowy przysmak: nie musisz dodawać dużo cukru. Tradycyjnie najważniejsze jest leżakowanie konfitury. Czytaj więcej
Przetwory z agrestu - 7 przepisów na pyszne dżemy, kompoty i konfitury
Przetwory z agrestu - 7 przepisów na pyszne dżemy, kompoty i konfitury4 lata temu
Przetwory z agrestu mają słodko-kwaśny smak. Można je robić zarówno z zielonych, jak i czerwonych owoców. Wszystkie są szybkie i proste w przygotowaniu. Czytaj więcej
Chrzest od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć o organizacji chrzcin
Chrzest od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć o organizacji chrzcin4 lata temu
Zgodnie z nauką Kościoła, sakrament chrztu powinien być udzielony w pierwszych miesiącach życia dziecka. Nie podpowiemy, jak wybrać rodziców chrzestnych, ale w naszym poradniku znajdziesz informacje dotyczące przygotowań do chrzcin, formalności, prezentów na chrzest, czyli chrzciny od A do Z. Czytaj więcej
Nalewka z wiśni - wiśniówka na spirytusie z pestkami (przepis doskonały)
Nalewka z wiśni - wiśniówka na spirytusie z pestkami (przepis doskonały)4 lata temu
Wartościowa leczniczo i esencjonalna w smaku, nalewka z wiśni powstanie po roku leżakowania, choć już po 6 tygodniach można ją degustować. Przygotowana na spirytusie z 1,5 kg ciemnych, dojrzałych wiśni będzie wyborną w smaku leczniczą wiśniówką. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA