Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 3/4 kg pomidorów
- 2 kolorowe papryki
- mały ogórek
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- papryczka chili
- łyżka listków bazylii
- 300 ml bulionu drobiowego
- łyżka oliwy
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić gazpacho!
- Pomidory sparz, obierz.
- Ogórek pokrój na kawałki.
- Papryki oczyść z pestek, pokrój.
- Cebulę i czosnek obierz.
- Troszkę warzyw zostaw do dekoracji, resztę dokładnie zmiksuj razem z oliwą i sokiem cytrynowym.
- Wlej bulion, posyp posiekaną papryczką chili, dopraw solą i pieprzem.
- Wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
- Dodaj kilka kostek lodu.
- Udekoruj pozostawionymi warzywami i bazylią.
WYPOWIEDZ SIĘ!