Jak zamrozić fasolkę szparagową - krótki poradnik
Jak zamrozić fasolkę szparagową - krótki poradnik4 lata temu
Aby zamrozić fasolkę szparagową, najpierw zblanszuj ją we wrzącej wodzie przez 3-5 minut. Nie gotuj dłużej, aby fasolka nie stała się zbyt miękka. Podgotowane strączki przelej lodowatą wodą. Cały ten zabieg służy temu, by zamrożona fasolka szparagowa nie straciła koloru i jędrności. Czytaj więcej
Konfitura z agrestu i kiwi - sprawdzony przepis
Konfitura z agrestu i kiwi - sprawdzony przepis4 lata temu
Konfitura z agrestu i kiwi jest dość kwaśna, dlatego na 2 kg agrestu przygotuj 1 kg cukru. Będziesz potrzebować również 5 owoców kiwi. Przetwory należy pasteryzować przez 15 minut. Czytaj więcej
Galaretka agrestowa - przepis na pyszne przetwory z agrestu
Galaretka agrestowa - przepis na pyszne przetwory z agrestu4 lata temu
Galaretka agrestowa jest nieco kwaskowata, według standardowego przepisu należy stosować proporcję 50 dag cukru na 1 kg owoców. Jeśli masz ochotę, możesz jednak zwiększyć ilość cukru. Z naszego przepisu otrzymasz 4 słoiki galaretki agrestowej po 250 ml każdy. Czytaj więcej
Fasolka szparagowa na zimę do słoików - prosty przepis
Fasolka szparagowa na zimę do słoików - prosty przepis4 lata temu
Fasolka szparagowa na zimę może być wbrew pozorom przechowywana nie tylko w zamrażarce, ale również w słoikach. To pomysł na nietypowe przetwory z fasolki - możesz wykorzystać zarówno odmianę żółtą, jak i zieloną. Czytaj więcej
Ogórki korniszony - sprawdzony przepis na idealnie chrupiące ogórki
Ogórki korniszony - sprawdzony przepis na idealnie chrupiące ogórki4 lata temu
Według naszego przepisu przygotujesz korniszony z 2 kg ogórków. Do zalewy potrzebne są 4 ząbki czosnku, chrzan, koper, ocet, woda, sól, 8 łyżek cukru, listki laurowe, pieprz w ziarnach, ziele angielskie i gorczyca. Czytaj więcej
Dania z ogórków - orzeźwiające przepisy na zupy z ogórka i nie tylko
Dania z ogórków - orzeźwiające przepisy na zupy z ogórka i nie tylko4 lata temu
Zupa ze świeżych ogórków lub chłodnik ogórkowy to rewelacyjne, chłodzące dania obiadowe zwł. w porze letniej. Przyda się wcześniej przygotowany bulion, pęczek koperku czy ziemniaki. Czytaj więcej
Dżem z malin - przepis na dżem malinowy, który zawsze się udaje
Dżem z malin - przepis na dżem malinowy, który zawsze się udaje4 lata temu
Dżem z malin przygotuj według proporcji 400 g cukru na 1 kg malin. Oczywiście, jeśli lubisz słodszy lub bardziej kwaskowaty dżem malinowy, musisz odpowiednio zmniejszyć albo zwiększyć ilość cukru. Z naszego przepisu uzyskasz 6 słoików dżemu z malin (po około 150 g każdy). Czytaj więcej
33 nowości spożywcze na lipiec 2020
33 nowości spożywcze na lipiec 20204 lata temu
Po krótkiej przerwie, powracamy z przeglądem nowości spożywczych. Zobacz, czego szukać na sklepowych półkach! Czytaj więcej
Pierogi z kurkami - przepis na pyszny obiad
Pierogi z kurkami - przepis na pyszny obiad4 lata temu
Do farszu pierogów z kurkami warto dodać posiekane jajka na twardo. Gotowe pierogi z kurkami serwuj prosto z wody albo obsmażane z cebulką. Czytaj więcej
Kotlety mielone - pulchne i soczyste. Tradycyjny przepis
Kotlety mielone - pulchne i soczyste. Tradycyjny przepis4 lata temu
Udane kotlety mielone nie są suche, a soczyste, miękkie i dobrze wysmażone. Możesz przygotować mielone z indyka, wieprzowiny lub w postaci pulpetów w sosie pomidorowym lub koperkowym. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA