Przepis na bułki nie jest trudny ani pracochłonny. Bułeczki z naszego przepisu wychodzą puszyste w środku i lekko chrupiące na zewnątrz. Są idealne do śniadania lub domowego burgera.
Czytaj więcej
Kartacze, czyli cepeliny, to podłużne kluski ziemniaczane wypełnione farszem. Okraś je skwarkami oraz cebulką i podawaj z duszonymi buraczkami.
Czytaj więcej
Pischinger to torcik z wafli przełożonych kremem kakaowym. Ozdób go orzechami i innymi ulubionymi bakaliami. Jest bardzo prosty w przygotowaniu: nie wymaga pieczenia i poradzi sobie z nim każdy.
Czytaj więcej
Kiszka ziemniaczana to kiełbasa robiona z dodatkiem boczku, słoniny lub mięsa wieprzowego. Dodaj do niej dużo majeranku oraz ziele angielskie.
Czytaj więcej
Tort dla dziewczynki to wbrew pozorom twardy orzech do zgryzienia. Nasza propozycja to biszkopty przełożone pysznym waniliowym kremem w różowym kolorze. Ozdób go kolorową posypką lub ulubionymi słodyczami dziecka.
Czytaj więcej
Ciasto z kaszy jaglanej jest naprawdę smaczne, a do tego mogą je jeść także weganie i alergicy. Polej je karmelem, możesz także dodać namoczone rodzynki.
Czytaj więcej
Wytrawne placki z kaszy jaglanej to bardzo szybka przekąska lub nawet cały posiłek. Możesz wykorzystać do nich kaszę jaglaną, która została po obiedzie.
Czytaj więcej
Kasza jaglana z warzywami nie musi być nudna. Przygotuj sałatkę, która będzie prawdziwą bombą witaminową. Dodaj do niej liście szpinaku, pomidorki i kilka cząstek mandarynek.
Czytaj więcej