Bigos z młodej kapusty z kiełbasą i boczkiem: pyszny przepis na szybkie ciepłe danie na obiad i imprezę rodzinną
Bigos z młodej kapusty z kiełbasą i boczkiem: pyszny przepis na szybkie ciepłe danie na obiad i imprezę rodzinną4 dni temu
Bigos z młodej kapusty z kiełbasą to prawdziwa uczta dla miłośników tradycyjnej polskiej kuchni. Ta wariacja na temat klasycznego bigosu, przygotowana z delikatnej młodej kapusty i aromatycznej kiełbasy, to idealne danie na każdą okazję – od rodzinnych obiadów po większe przyjęcia. Zobacz ten szybki i prosty przepis. Czytaj więcej
Red velvet cake to pyszne ciasto, które możesz przygotować na dwa sposoby. Zobacz, jak je zrobić
Red velvet cake to pyszne ciasto, które możesz przygotować na dwa sposoby. Zobacz, jak je zrobić5 miesięcy temu
Red velvet cake wyróżnia się nie tylko pięknym, czerwonym kolorem, ale i wyjątkowym smakiem. Swoją nazwę zawdzięcza konsystencji biszkoptu – jest naprawdę puszysty i rozpływa się w ustach, a to wszystko przez dodatek sody oczyszczonej, która reaguje z octem winnym. Możesz przygotować klasyczne ciasto albo mini babeczki red velvet. Czytaj więcej
Ryba w galarecie: sprawdzony przepis na pyszną świąteczną przekąskę. Zobacz, jak ją zrobić i jak długo przechowywać
Ryba w galarecie: sprawdzony przepis na pyszną świąteczną przekąskę. Zobacz, jak ją zrobić i jak długo przechowywać7 miesięcy temu
Ryba w galarecie to tradycyjne wigilijne danie, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie świąt. Możesz traktować ją także jako przekąskę lub przerywnik między głównymi daniami podczas kolejnych świątecznych dni. Oto sprawdzony przepis na pyszną rybę w galarecie, która natychmiast zniknie z talerzy! Czytaj więcej
Przepis babci na kapustę z grzybami. Tradycyjna kapusta wigilijna z przepisu przekazywanego z pokolenia na pokolenie
Przepis babci na kapustę z grzybami. Tradycyjna kapusta wigilijna z przepisu przekazywanego z pokolenia na pokolenie8 miesięcy temu
Babciny przepis na kapustę z grzybami zna każda gospodyni. To tradycyjna wersja wigilijnej kapusty, która rozpieszcza kubki smakowe i przypomina smaki dzieciństwa. Kapusta z grzybami z przepisu babci to jedna z tradycyjnych 12 wigilijnych potraw. Przygotuj ją na święta. Czytaj więcej
Pyszne i ciekawe surówki do obiadu na każdą okazję: do dań mięsnych i rybnych
Pyszne i ciekawe surówki do obiadu na każdą okazję: do dań mięsnych i rybnych8 miesięcy temu
Ciekawe surówki obiadowe dla wielu osób są prawdziwym must-have jeśli chodzi o dodatek do obiadu, zarówno mięsnego, jak i rybnego czy wegetariańskiego. Wśród tych naszych przepisów znajdziesz pomysły zarówno na tradycyjne surówki z marchewki, jak i ciekawe wersje azjatyckiej surówki z pora. Czytaj więcej
3 przepisy na pierś z kaczki. Jak zrobić soczystą pierś z kaczki z patelni i piekarnika?
3 przepisy na pierś z kaczki. Jak zrobić soczystą pierś z kaczki z patelni i piekarnika?9 miesięcy temu
Idealna pierś z kaczki powinna być aromatyczna, soczysta i lekko różowa w środku. Zobacz, jak przygotować pierś z kaczki w trzech wersjach: z patelni - smażoną, z piekarnika - pieczoną i duszoną pierś z kaczki w sosie własnym. Podajemy też przepisy na marynatę do kaczki i dodatki, z którymi warto pierś z kaczki podać. Czytaj więcej
Szczotkowanie na sucho: skuteczny sposób na cellulit i rozstępy. Jak poprawnie wykonywać masaż?
Szczotkowanie na sucho: skuteczny sposób na cellulit i rozstępy. Jak poprawnie wykonywać masaż?rok temu
Szczotkowanie na sucho to klucz do gładkiej, jędrnej i zdrowej skóry. Regularny masaż zlikwiduje cellulit i rozstępy, rozjaśni przebarwienia, poprawi koloryt oraz pomoże w walce z trądzikiem. Przeczytaj, jak poprawnie to robić, po jakim czasie widać efekty szczotkowania, jaką szczotkę wybrać i jakie są przeciwwskazania. Czytaj więcej
Przepis na białą kiełbasę wielkanocną w wersji pieczonej i gotowanej. Jak zrobić idealną kiełbasę do żurku?
Przepis na białą kiełbasę wielkanocną w wersji pieczonej i gotowanej. Jak zrobić idealną kiełbasę do żurku?rok temu
Biała kiełbasa to jedno z najbardziej lubianych i najczęściej przygotowywanych świątecznych dań. Dodaj ją do żurku lub białego barszczu lub podaj pieczoną z cebulką. Jak przygotować idealną białą kiełbasę wielkanocną na dwa sposoby - w wersji gotowanej i pieczonej? Zobacz te szybkie i proste przepisy. Czytaj więcej
Babka wielkanocna bez tajemnic: czym ją udekorować i jak zrobić tradycyjny, pyszny, a jednocześnie nietypowy wypiek?
Babka wielkanocna bez tajemnic: czym ją udekorować i jak zrobić tradycyjny, pyszny, a jednocześnie nietypowy wypiek?rok temu
Babka wielkanocna musi znaleźć się na wielkanocnym stole, ale polecamy wprowadzić ją do swojego jadłospisu także w innych porach roku. Doskonale smakuje jako dodatek do kawy podczas spotkania z bliskimi. Możesz przygotować ją na wiele sposobów, a także udekorować dowolnymi dodatkami, np. lukrem. Czytaj więcej
Biszkopt z 4 jaj - łatwy przepis, który zawsze się udaje
Biszkopt z 4 jaj - łatwy przepis, który zawsze się udajerok temu
Biszkopt z 4 jaj to doskonała baza do tortu. Do przygotowania biszkoptu z czterech jaj potrzebujesz: jajek, mąki, cukru, proszku do pieczenia. Dodaj do niego odrobinę ekstraktu waniliowego lub migdałowego dla nadania biszkoptowi charakteru. Oto sprawdzony przepis na biszkopt z 4 jajek, który wychodzi każdemu i zawsze. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA