Stary babciny sposób na lepienie uszek z grzybami. Jak to robić, aby były pyszne i się nie rozpadły?
Stary babciny sposób na lepienie uszek z grzybami. Jak to robić, aby były pyszne i się nie rozpadły?tydzień temu
Jak lepić uszka z grzybami do wigilijnego barszczu? Może i są małe, ale zdecydowanie pełne smaku. Ciasto na uszka do barszczu wycinaj za pomocą kieliszka, zlepiaj brzegi, a następnie sklej ze sobą oba końce. Następnie gotuj, wrzucając bezpośrednio na wrzątek (tak jak pierogi). Sprawdź, jak krok po kroku lepić uszka. Czytaj więcej
Tradycyjny kapuśniak z kiszonej kapusty: receptura z przepisu babci, która zachwyci wszystkich
Tradycyjny kapuśniak z kiszonej kapusty: receptura z przepisu babci, która zachwyci wszystkich2 miesiące temu
Ten tradycyjny kapuśniak z kiszonej kapusty jest bardzo esencjonalny i sycący. Gotuje się go na wędzonym boczku i żeberkach wieprzowych. Wykorzystaj bogactwo przypraw, aby wydobyć z niego pełnię smaku - kminek, majeranek, ziele angielskie, pieprz i listki laurowe. Zupę serwuj z chlebem. Czytaj więcej
Bigos z młodej kapusty z kiełbasą i boczkiem: pyszny przepis na szybkie ciepłe danie na obiad i imprezę rodzinną
Bigos z młodej kapusty z kiełbasą i boczkiem: pyszny przepis na szybkie ciepłe danie na obiad i imprezę rodzinną5 miesięcy temu
Bigos z młodej kapusty z kiełbasą to prawdziwa uczta dla miłośników tradycyjnej polskiej kuchni. Ta wariacja na temat klasycznego bigosu, przygotowana z delikatnej młodej kapusty i aromatycznej kiełbasy, to idealne danie na każdą okazję – od rodzinnych obiadów po większe przyjęcia. Zobacz ten szybki i prosty przepis. Czytaj więcej
Red velvet cake to pyszne ciasto, które możesz przygotować na dwa sposoby. Zobacz, jak je zrobić
Red velvet cake to pyszne ciasto, które możesz przygotować na dwa sposoby. Zobacz, jak je zrobić11 miesięcy temu
Red velvet cake wyróżnia się nie tylko pięknym, czerwonym kolorem, ale i wyjątkowym smakiem. Swoją nazwę zawdzięcza konsystencji biszkoptu – jest naprawdę puszysty i rozpływa się w ustach, a to wszystko przez dodatek sody oczyszczonej, która reaguje z octem winnym. Możesz przygotować klasyczne ciasto albo mini babeczki red velvet. Czytaj więcej
Ryba w galarecie: sprawdzony przepis na pyszną świąteczną przekąskę. Zobacz, jak ją zrobić i jak długo przechowywać
Ryba w galarecie: sprawdzony przepis na pyszną świąteczną przekąskę. Zobacz, jak ją zrobić i jak długo przechowywaćrok temu
Ryba w galarecie to tradycyjne wigilijne danie, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie świąt. Możesz traktować ją także jako przekąskę lub przerywnik między głównymi daniami podczas kolejnych świątecznych dni. Oto sprawdzony przepis na pyszną rybę w galarecie, która natychmiast zniknie z talerzy! Czytaj więcej
Przepis babci na kapustę z grzybami. Tradycyjna kapusta wigilijna z przepisu przekazywanego z pokolenia na pokolenie
Przepis babci na kapustę z grzybami. Tradycyjna kapusta wigilijna z przepisu przekazywanego z pokolenia na pokolenierok temu
Babciny przepis na kapustę z grzybami zna każda gospodyni. To tradycyjna wersja wigilijnej kapusty, która rozpieszcza kubki smakowe i przypomina smaki dzieciństwa. Kapusta z grzybami z przepisu babci to jedna z tradycyjnych 12 wigilijnych potraw. Przygotuj ją na święta. Czytaj więcej
Pyszne i ciekawe surówki do obiadu na każdą okazję: do dań mięsnych i rybnych
Pyszne i ciekawe surówki do obiadu na każdą okazję: do dań mięsnych i rybnychrok temu
Ciekawe surówki obiadowe dla wielu osób są prawdziwym must-have jeśli chodzi o dodatek do obiadu, zarówno mięsnego, jak i rybnego czy wegetariańskiego. Wśród tych naszych przepisów znajdziesz pomysły zarówno na tradycyjne surówki z marchewki, jak i ciekawe wersje azjatyckiej surówki z pora. Czytaj więcej
3 przepisy na pierś z kaczki. Jak zrobić soczystą pierś z kaczki z patelni i piekarnika?
3 przepisy na pierś z kaczki. Jak zrobić soczystą pierś z kaczki z patelni i piekarnika?rok temu
Idealna pierś z kaczki powinna być aromatyczna, soczysta i lekko różowa w środku. Zobacz, jak przygotować pierś z kaczki w trzech wersjach: z patelni - smażoną, z piekarnika - pieczoną i duszoną pierś z kaczki w sosie własnym. Podajemy też przepisy na marynatę do kaczki i dodatki, z którymi warto pierś z kaczki podać. Czytaj więcej
Szczotkowanie na sucho: skuteczny sposób na cellulit i rozstępy. Jak poprawnie wykonywać masaż?
Szczotkowanie na sucho: skuteczny sposób na cellulit i rozstępy. Jak poprawnie wykonywać masaż?rok temu
Szczotkowanie na sucho to klucz do gładkiej, jędrnej i zdrowej skóry. Regularny masaż zlikwiduje cellulit i rozstępy, rozjaśni przebarwienia, poprawi koloryt oraz pomoże w walce z trądzikiem. Przeczytaj, jak poprawnie to robić, po jakim czasie widać efekty szczotkowania, jaką szczotkę wybrać i jakie są przeciwwskazania. Czytaj więcej
Przepis na białą kiełbasę wielkanocną w wersji pieczonej i gotowanej. Jak zrobić idealną kiełbasę do żurku?
Przepis na białą kiełbasę wielkanocną w wersji pieczonej i gotowanej. Jak zrobić idealną kiełbasę do żurku?rok temu
Biała kiełbasa to jedno z najbardziej lubianych i najczęściej przygotowywanych świątecznych dań. Dodaj ją do żurku lub białego barszczu lub podaj pieczoną z cebulką. Jak przygotować idealną białą kiełbasę wielkanocną na dwa sposoby - w wersji gotowanej i pieczonej? Zobacz te szybkie i proste przepisy. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.