Ziemniaki nadziewane serem

Ziemniaki ugotować w łupinach. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć, dodać do sera. Farsz przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

Składniki

  • 8 dużych ziemniaków
  • 20 dag mielonego sera białego
  • 4 dag cebuli
  • 4 dag tłuszczu
  • sól, pieprz
  • 1 dag tartej bułki

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w łupinach. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć, dodać do sera. Farsz przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

Ziemniaki obrać z łupin, przekroić na połówki. Małą łyżeczką wydrążyć otwory, nałożyć masę serową. Poprószyć bułką tartą i podsmażyć na patelni.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)