POLECAMY

Papryka po meksykańsku

Cebulę pokroić w niezbyt drobną kostkę. Papryki oczyścić, pokroić w paski. Na rozgrzany w rondelku olej wrzucić cebulę i paprykę, dusić około 10 minut. Później zalać bulionem, zagotować, dodać odsączoną fasolę i kukurydzę. Przez chwilę dusić. Doprawić do smaku, podawać ozdobione łyzką śmietany na wierzchu, posypane posiekanym szczypiorkiem.

Składniki

  •  

    1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2 cebule
  • puszka kukurydzy
  • papryczka chili (mała świeża lub trochę suszonej)
  • puszka czerwonej fasoli
  • około 3 łyżek ketchupu
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 4 duże łyzki śmietany
  • szczypiorek
  • chipsy nachos
  • sól, pieprz, kolendra, kminek

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w niezbyt drobną kostkę. Papryki oczyścić, pokroić w paski.

Na rozgrzany w rondelku olej wrzucić cebulę i paprykę, dusić około 10 minut. Później zalać bulionem, zagotować, dodać odsączoną fasolę i kukurydzę. Przez chwilę dusić.

Doprawić do smaku, podawać ozdobione łyzką śmietany na wierzchu, posypane posiekanym szczypiorkiem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)