Krewetki z grilla są efektowne i smaczne, a dla każdego miłośnika owoców morza obowiązkowe podczas każdej grillowej imprezy.
Sposobów przygotowania krewetek jest bardzo wiele. My szczególnie polecamy krewetki na słodko. Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu.
Składniki:
- 20 dużych oczyszczonych krewetek
- 4 łyżki miodu
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżka octu winnego
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, chilli
Sposób przygotowania:
Czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy miód z koncentratem, octem, czosnkiem. Marynatę doprawiamy solą, pieprzem, chilli. Do marynaty wkładamy krewetki i odstawiamy na godzinę do lodówki. Zamarynowane krewetki układamy na aluminiowej tacce, pieczemy z obu stron po około 5 minut.