Chorizo hiszpańskie - przepis

Pikantne danie wprost z gorącej Hiszpanii! Przepis znanego szefa kuchni - Tomasza Krakowiaka z restauracji Aioli.
/ 27.04.2014 10:46

Pikantne danie wprost z gorącej Hiszpanii! Przepis znanego szefa kuchni - Tomasza Krakowiaka z restauracji Aioli.

Chorizo hiszpańskie - przepis

fot. Materiały prasowe Foodpanda

Składniki na chorizo:

  • 200 g kiełbasy chorizo
  • 2 czerwone cebule
  • 300 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • opcjonalnie - szczypiorek

Sposób przygotowania chorizo:

1. Pokrój cebulę i podsmaż, aż się zeszkli.
2. Do cebuli dodaj wino i ocet balsamiczny, gotuj przez kilka minut.
3. Kiełbasę pokrój w plasterki.
4. Dodaj kiełbasę do sosu winno-cebulowego i duś na wolnym ogniu przez około 40 minut.
5. Posiekaj szczypiorek i posyp nim danie przed podaniem.
6. Najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

Na podstawie materiałów prasowych Foodpanda