Małgorzata Machnicka

Codziennie śledzi bieżące wydarzenia społeczno-polityczne. Miłośniczka zwierząt. Prywatnie matka jednego kota.

Przepis na churros, który zawsze się udaje. Zobacz, jak zrobić tę pyszną, hiszpańską przekąskę i z czym ją podać
Przepis na churros, który zawsze się udaje. Zobacz, jak zrobić tę pyszną, hiszpańską przekąskę i z czym ją podać11 miesięcy temu
Churros to hiszpańska przekąska z ciasta parzonego. Najczęściej podawane są na śniadanie, a ich przygotowanie trwa ok. 30 minut. Możesz podać je z cukrem zwykłym, pudrem albo polać dowolnym sosem, najlepiej gęstym. Oto najlepszy przepis na churros oraz pomysły na pyszne dodatki. Najlepiej podawać je na gorąco. Czytaj więcej
Kociołek myśliwski to genialny pomysł na mięsne danie jednogarnkowe. Oto ciekawe przepisy na kociołek myśliwski
Kociołek myśliwski to genialny pomysł na mięsne danie jednogarnkowe. Oto ciekawe przepisy na kociołek myśliwskirok temu
Kociołek myśliwski to popularny i bardzo lubiany sposób gotowania, pierwotnie na ognisku. W żeliwnym, szczelnie zamykanym garnku, przyrządzić można pyszne, jednogarnkowe dania z różnych rodzajów mięs i warzyw. Możesz je także zrobić we własnej kuchni - potrzebujesz głębokiego żeliwnego gara albo patelni. Czytaj więcej
Oponki serowe z piekarnika - sprawdzony przepis, który zawsze wychodzi
Oponki serowe z piekarnika - sprawdzony przepis, który zawsze wychodzirok temu
Oponki z piekarnika to nieco odchudzony przepis na klasyczne oponki. Do ich zrobienia potrzebujesz: chudego twarogu, mąki, śmietany i jajek. Serowe oponki z piekarnika dzięki pieczeniu mają mniej tłuszczu i są zdrowsze. Dodatek białego sera powoduje, że są bogate w białko i sycą na dłużej. Czytaj więcej
Jak piec ciasto francuskie i dlaczego czasem nie chce wyrastać? Wszystko, co musisz wiedzieć o pieczeniu ciasta francuskiego
Jak piec ciasto francuskie i dlaczego czasem nie chce wyrastać? Wszystko, co musisz wiedzieć o pieczeniu ciasta francuskiegorok temu
Jak piec ciasto francuskie i jak długo to robić, aby było kruche i chrupiące? Najważniejszą zasadą jest to, aby ciasto francuskie piec krótko, ale w wysokiej temperaturze. W zależności od tego, co chcesz zrobić, będzie to od 12 do 15 minut. Wiele zależy od tego, jakiego używasz farszu - te "mokre" będą wymagać dłuższego pieczenia. Czytaj więcej
Drinki z białym i ciemnym rumem: 11 prostych przepisów
Drinki z białym i ciemnym rumem: 11 prostych przepisówrok temu
Najpopularniejszymi drinkami z rumem są Cuba Libre i Mojito. Oba pochodzą z Kuby. Pierwszy jest z dodatkiem coli, a drugi z limonką i miętą. Ciekawe drinki można przygotować również z dodatkiem malibu - słodkiego likieru kokosowego na bazie rumu. Odkryj 11 ciekawych przepisów na drinki z rumem. Czytaj więcej
Sałatki na sylwestra i karnawał: najlepsze przepisy na sylwestrowe sałatki, które przygotujesz szybko i zaskoczysz gości
Sałatki na sylwestra i karnawał: najlepsze przepisy na sylwestrowe sałatki, które przygotujesz szybko i zaskoczysz gościrok temu
Sałatki na sylwestra najczęściej przygotowywane są na bazie mieszanki sałat, makaronów albo ryżu. Większość sałatek spokojnie przygotujesz w kilkanaście minut. W tym zbiorze znajdziesz m. in. przepis na sylwestrową sałatkę gyros, sałatkę warstwową i sałatkę z kurczakiem, która smakuje każdemu. Czytaj więcej
Co zrobić z ciasta francuskiego? Oto najlepsze pomysły na wykorzystanie ciasta francuskiego na słodko i słono
Co zrobić z ciasta francuskiego? Oto najlepsze pomysły na wykorzystanie ciasta francuskiego na słodko i słonorok temu
Co zrobić z ciasta francuskiego? Przepisów jest nieskończenie wiele! Możesz przygotować pyszne wytrawne paszteciki i słodkie ciasteczka. Ciasto francuskie może zastąpić też spód do pizzy i być częścią świątecznych wypieków. Zrobisz z niego także pyszne imprezowe przekąski. Zobacz, co można zrobić z ciasta francuskiego. Czytaj więcej
Jaka panierka do ryby jak w smażalni? Triki na najlepszą chrupiącą panierkę do ryb
Jaka panierka do ryby jak w smażalni? Triki na najlepszą chrupiącą panierkę do rybrok temu
Panierkę do ryby w wersji tradycyjnej można zrobić z bułki tartej i mąki, a w bardziej nietypowej formie z pokruszonych płatków kukurydzianych lub płatków migdałowych. Panierowaną rybę zawsze smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu. To jeden z trików na panierkę do ryby jak w smażalni, które warto poznać. Czytaj więcej
Jak suszyć śliwki w piekarniku, w suszarce i na słońcu? Wskazówki
Jak suszyć śliwki w piekarniku, w suszarce i na słońcu? Wskazówki rok temu
Śliwki można suszyć w piekarniku, suszarce do grzybów lub na słońcu. Warto to robić tuż po sezonie. Suszone śliwki mogą zaspokoić nasz apetyt na słodkie i są wspaniałym dodatkiem do dań. Przeczytaj, jak suszyć śliwki w domu, jaka odmiana sprawdzi się najlepiej oraz jak je przechowywać, aby zachowały intensywny smak. Czytaj więcej
Jak przykleić tipsy, żeby się trzymały? Instrukcja krok po kroku
Jak przykleić tipsy, żeby się trzymały? Instrukcja krok po kroku rok temu
Tipsy to idealne rozwiązanie, kiedy mamy krótką płytkę, a chcemy mieć piękny manicure „na już” np. na imprezę, wesele lub inną ważną uroczystość. Można przykleić je do paznokcia specjalnym klejem, taśmą dwustronną lub bazą hybrydową. Przeczytaj, jak przykleić tipsy krok po kroku, jak je zdjąć i na co uważać decydując się na taką formę przedłużania. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.