Gdzie zjeść w Grecji?
Gdzie zjeść w Grecji?8 lat temu
Grecy nie lubią miejsc, w których jest pusto i przesadnie elegancko. To odbiera im radość jedzenia i obcowania z innymi ludźmi. Czytaj więcej
Przewodnik po Metaxach
Przewodnik po Metaxach 8 lat temu
Należy do najsłynniejszych greckich marek, a jej smukłą butelkę kojarzą i zwyczajni turyści, i wytrwali poszukiwacze smaków wykwintnych. Kilka słów o Metaxach. Czytaj więcej
Jak poruszać się po greckiej mapie win?
Jak poruszać się po greckiej mapie win?8 lat temu
Greckie wina nie cieszą się takim szacunkiem jak włoskie czy francuskie. Na szczęście miejscowi winiarze coraz bardziej dbają o poziom swych wyrobów i być może wkrótce wina z Peloponezu czy Samos dołączą do europejskiej czołówki. Czytaj więcej
Wina z Portugalii
Wina z Portugalii8 lat temu
Do niedawna uważano, że portugalskie wina są nudne i mało wyrafinowane. Na szczęście to się zmieniło i dziś możemy się cieszyć ich niepowtarzalnym charakterem. Czytaj więcej
Porto – wino dżentelmenów
Porto – wino dżentelmenów8 lat temu
To chyba najsłynniejsze wino z Portugalii, choć pija się je głównie poza granicami tego kraju. W Porto szczególnie gustują Anglicy, zresztą mają oni duży udział w historii tego wzmocnionego trunku. Czytaj więcej
Co można spotkać w tureckiej kuchni?
Co można spotkać w tureckiej kuchni?8 lat temu
Na tureckich stołach spotykają się różne kultury i pomysły na dobre smaki. Ma na to wpływ historia i geografia tego kraju. Czytaj więcej
Jak jadają Szwedzi?
Jak jadają Szwedzi?8 lat temu
Szwedzkie umiłowanie jedzenia śledzi sprawia, że kuchnia naszych północnych sąsiadów może nam się spodobać. Choć niektóre smaki mogą zaskoczyć… Czytaj więcej
Czym jest bollito misto?
Czym jest bollito misto?8 lat temu
Danie to króluje w północno-środkowych Włoszech, ale bez trudu uda się go przenieść na polski grunt. O bollito misto warto pamiętać zwłaszcza w chłodne, jesienne i zimowe dni. Czytaj więcej
Jak jadają Czesi?
Jak jadają Czesi?8 lat temu
Kuchnia czeska nie należy do przesadnie wykwintnych, ale ma do zaoferowania wiele ciekawych smaków, a przy tym jest naprawdę pożywna. Polacy bez trudu odnajdą się w czeskim menu i chętnie jadają potrawy, które Czesi przyrządzają. Czytaj więcej
Jak gotować brązową, czerwoną i zieloną soczewicę?
Jak gotować brązową, czerwoną i zieloną soczewicę?9 lat temu
Czy wiesz, że soczewica zawiera łatwo przyswajalne białko i wiele cennych witamin? Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.