Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Co zrobić z czarnej porzeczki? Zbiór sprawdzonych przepisów
Co zrobić z czarnej porzeczki? Zbiór sprawdzonych przepisów2 lata temu
Nie wiesz, co zrobić z czarnej porzeczki? Ten niewielki owoc ma ogromny potencjał. Słodko-kwaśny smak idealnie sprawdza się jako dodatek do ciast i deserów, zarówno na ciepło, jak i zimno. Porzeczki możesz wykorzystać także do zrobienia jesienno-zimowych przetworów i zachować smak lata na dłużej. Czytaj więcej
Jak zrobić wino z czereśni? Przepis, który zawsze wychodzi!
Jak zrobić wino z czereśni? Przepis, który zawsze wychodzi!2 lata temu
Wino z czereśni nie jest zbyt popularne. Zwykle owoce te miesza się z innymi - malinami, porzeczkami, winogronami. Możesz jednak przygotować napój alkoholowy tylko z czereśni. To idealnie orzeźwiająca propozycja na upalne dni, a także pyszny napój na wieczorne imprezy z rodziną czy przyjaciółmi. Czytaj więcej
Co zrobić z czerwonej porzeczki? Postaw na słodkości i przetwory!
Co zrobić z czerwonej porzeczki? Postaw na słodkości i przetwory!2 lata temu
Co zrobić z czerwonej porzeczki, jeśli masz ich dużo? Postaw przede wszystkim na aromatyczne, słodkie przetwory, takie jak dżem czy kompot. Możesz także przygotować pyszne, puszyste i wilgotne ciasto, które idealnie sprawdzi się w letnie popołudnia, a także jako dodatek do porannej kawy. Czytaj więcej
Wino z brzoskwiń: pyszny przepis na każdą porę roku!
Wino z brzoskwiń: pyszny przepis na każdą porę roku!2 lata temu
Wino z brzoskwiń to pyszny napój alkoholowy, który idealnie sprawdza się podczas letnich, upalnych dni, ale także jako orzeźwiające wspomnienie, po które sięgniesz w jesienne wieczory. W przepisie musisz wykorzystać dojrzałe, ale nie nadgniłe owoce. Muszą być świeże. Zobacz nasz przepis na wino z brzoskwiń. Czytaj więcej
Lody dla psa: nie podawaj mu tych, które jesz, ale zrób pupilowi pyszną przekąskę na upały
Lody dla psa: nie podawaj mu tych, które jesz, ale zrób pupilowi pyszną przekąskę na upały2 lata temu
Aby przygotować lody dla psa, możesz sięgnąć po świeże owoce, warzywa, albo przygotować pupilowi orzeźwiającą przekąskę z mokrej karmy. Psy nie powinny jeść "ludzkich" lodów, ale potrzebują ochłodzenia w upalne dni. Woda nie zawsze załatwi sprawę, dlatego przygotuj pupilowi pyszne, zdrowe i bezpieczne lody. Czytaj więcej
Co można zrobić z arbuza? To doskonały składnik wielu przekąsek
Co można zrobić z arbuza? To doskonały składnik wielu przekąsek2 lata temu
Co można zrobić z arbuza? Jeśli myślisz, że możesz jedynie go pokroić i wyłożyć na talerzyku, sprawdź nasze przepisy: wypróbuj orzeźwiający sorbet, lekką sałatkę (idealną na obiad lub kolację), a także przepis na arbuza prosto z grilla. Możesz także wykorzystać arbuza do przygotowania przetworów, np. konfitury. Czytaj więcej
Jak suszyć kwiaty, żeby nie straciły koloru?
Jak suszyć kwiaty, żeby nie straciły koloru?2 lata temu
Jak suszyć kwiaty czy zioła domowymi sposobami, aby wyglądały pięknie? Zatrzymanie piękna letnich wspomnień w postaci suszonych kwiatów, a nawet całych bukietów, nie jest trudne. Kwiaty susz w miejscu nienasłonecznionym, najlepiej jak najciemniejszym, aby zachować naturalny kolor płatków. W przeciwnym razie kwiaty wyblakną. Czytaj więcej
Co można zrobić z malin? Lekkie ciasta, koktajle i wiele więcej
Co można zrobić z malin? Lekkie ciasta, koktajle i wiele więcej2 lata temu
Co można zrobić z malin? Te pyszne owoce mają uniwersalny, łagodny smak, dzięki czemu sprawdzają się w większości deserów. Możesz użyć ich do przygotowania puszystego ciasta, deseru lodowego, a także połączyć z jogurtem i bakaliami, tworząc pyszne drugie śniadanie. Co jeszcze możesz zrobić z malin? Czytaj więcej
Podpowiadamy, jak wybrać dojrzałego, słodkiego arbuza
Podpowiadamy, jak wybrać dojrzałego, słodkiego arbuza2 lata temu
Jak wybrać arbuza, jeśli chcesz, aby był słodki, soczysty i uniknąć wodnistego owocu? Zwróć uwagę na te kilka szczegółów, a zawsze będziesz wybierać dobre arbuzy - idealne w smaku, dojrzałe i orzeźwiające. Wystarczy tylko dobrze przyjrzeć się arbuzowi, zwrócić uwagę na jego kształt, kolor i kilka szczegółów. Czytaj więcej
Jak zrobić jagody w syropie? Poznaj przepis idealny
Jak zrobić jagody w syropie? Poznaj przepis idealny2 lata temu
Do czego wykorzystać jagody w syropie? To doskonały dodatek do ciast, naleśników, lodowych deserów, a także herbat. Świetnie sprawdzają się także na jesienne przeziębienia. Jagody w syropie to prawdziwe bogactwo witamin i przeciwutleniaczy. Zobacz, jak je zrobić, aby cieszyć się nimi także poza sezonem na jagody. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA