Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Pyszne przetwory z żółtych pomidorów - wypróbuj je wszystkie
Pyszne przetwory z żółtych pomidorów - wypróbuj je wszystkie2 lata temu
Znasz przetwory z żółtych pomidorów? Te czerwone możesz wykorzystać do przygotowania ketchupu oraz soków, ale idealnie sprawdzą się również żółte odmiany. Wystarczy kilka prostych kroków, a zamkniesz w słoikach prawdziwy smak lata. Zobacz, jak przygotować przetwory z żółtych pomidorów - na zimę i nie tylko. Czytaj więcej
Z czym związane są przysłowia na sierpień i jaką pogodę przepowiadają?
Z czym związane są przysłowia na sierpień i jaką pogodę przepowiadają?2 lata temu
Przysłowia na sierpień najczęściej związane są z pogodą i uprawą roli. Jest także mnóstwo powiedzeń, które dotyczą konkretnych dni w kalendarzu. Zwykle są to imieniny albo święta - np. Matki Boskiej Zielnej albo Przemienienie Pańskie. Są też przysłowia astrologiczne, związane ze znakami zodiaku. Znasz któreś z nich? Czytaj więcej
Najlepsze pomysły na przetwory z papryki
Najlepsze pomysły na przetwory z papryki2 lata temu
Idealne przetwory z papryki sprawdzają się jako uzupełnienie dań obiadowych, ale także jako pyszny dodatek do kanapek, słonych gofrów czy naleśników. Jeśli chcesz przygotować aromatyczne przetwory, sięgnij po paprykę konserwową, gęste pasty oraz marynatę do mięs lub potraw wegetariańskich. Czytaj więcej
3 pomysły na przetwory z mirabelek na zimę. Zamknij ten smak w słoikach
3 pomysły na przetwory z mirabelek na zimę. Zamknij ten smak w słoikach2 lata temu
Przetwory z mirabelek na zimę to idealny sposób na zachowanie słodko-kwaśnego smaku na dłużej. Sezon na mirabelki jest dość krótki, dlatego korzystaj, póki czas! Przygotuj pyszny, gęsty dżem, rozgrzewający kompot, a także smaczną nalewkę. Zobacz, jak przygotować zimowe przetwory z mirabelek. Czytaj więcej
Papierówki nie tylko do ciast! Pomysły na przetwory z papierówek
Papierówki nie tylko do ciast! Pomysły na przetwory z papierówek2 lata temu
Przetwory z papierówek to przede wszystkim dżemy i musy, które możesz wykorzystać do naleśników, gofrów albo gorących tostów. Możesz także wykorzystać je do przygotowania pysznego kompotu albo stworzyć domowy, idealnie kwaskowaty ocet jabłkowy. Ogranicza cię tylko wyobraźnia. Zobacz, co zrobić z papierówek. Czytaj więcej
Jak przechowywać kurki - w lodówce, a może w szafce kuchennej?
Jak przechowywać kurki - w lodówce, a może w szafce kuchennej?2 lata temu
Jak przechowywać kurki, aby były jak najdłużej świeże? Lepsza będzie lodówka czy sucha przestrzeń w szafce? Przechowywanie kurek zacznij od odpowiedniego przejrzenia ich podczas zakupu. Jeśli zbierasz je samodzielnie, uważaj na łudząco podobne "trujaki". Zobacz, jak prawidłowo przechowywać kurki i o czym należy pamiętać. Czytaj więcej
Jak zrobić idealne ogórki po kozacku?
Jak zrobić idealne ogórki po kozacku?2 lata temu
Ogórki po kozacku to rodzaj kiszonych ogórków w charakterystycznej zalewie. W jej skład wchodzi nie tylko solanka, ale także musztarda, gorczyca oraz ocet. Dodatkowo do słoika wrzuca się marchewkę - razem z ogórkami tworzy wyjątkową kompozycję. Wypróbuj te niezwykłe przetwory na zimę. Czytaj więcej
Dżem, nalewka, a może syrop? Pomysły na przetwory z lawendy
Dżem, nalewka, a może syrop? Pomysły na przetwory z lawendy2 lata temu
Jeśli chcesz zrobić przetwory z lawendy albo z jej dodatkiem, możesz sięgnąć po świeże lub suszone kwiaty i gałązki. Lawenda to roślina o wielu właściwościach zdrowotnych - pozwala ukoić stres i złagodzić niektóre dolegliwości bólowe, w tym ból brzucha czy migreny. To także doskonałe remedium na przeziębienie. Czytaj więcej
Jak kisić ogórki, żeby były twarde? Wystarczy, że dodasz jeden składnik
Jak kisić ogórki, żeby były twarde? Wystarczy, że dodasz jeden składnik2 lata temu
Jak kisić ogórki, żeby były twarde? Czasem zdarza się, że ze słoika wyjmujesz ogórki miękkie, a nawet puste w środku. Przyczyn może być wiele, ale możesz w łatwy sposób temu zapobiec. Wystarczy odpowiednie przygotowanie ogórków do kiszenia, a także dodanie do słoików kilku składników. Czytaj więcej
Orzeźwiający, słodko-kwaśny dżem z białej porzeczki
Orzeźwiający, słodko-kwaśny dżem z białej porzeczki2 lata temu
Dżem z białej porzeczki ma wyrazisty, słodko-kwaśny smak. To orzeźwiający dodatek do naleśników, gofrów i kanapek, ale także ciast czy lodów. Jego wykonanie jest bardzo proste, dzięki czemu możesz przygotować kilka lub kilkanaście słoików na jesień i zimę. Zobacz, jak przygotować dżem z białych porzeczek. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA