Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Ciasto na Dzień Ojca: przygotujesz je szybko i bez wysiłku
Ciasto na Dzień Ojca: przygotujesz je szybko i bez wysiłku2 lata temu
Chcesz przygotować pyszne i lekkie ciasto na Dzień Ojca? Sięgnij po sprawdzone klasyki i wypróbuj nasze przepisy na aromatyczny sernik, intensywnie czekoladowe brownie albo słodko-kwaśną tartę owocową. W Dzień Taty najważniejsza jest bliskość i spędzenie wspólnego czasu. Nie musisz spędzać w kuchni kilku godzin! Czytaj więcej
Te pyszne przepisy na obiad z truskawkami zachwycą całą rodzinę
Te pyszne przepisy na obiad z truskawkami zachwycą całą rodzinę2 lata temu
Obiad z truskawkami to świetna propozycja na orzeźwiające, słodkie danie. Możesz wykorzystać świeże truskawki na wiele sposobów - przygotuj słodki makaron, zapiekankę ryżową albo klasyczne naleśniki. Możesz także ukryć truskawki w pierogach lub knedlach. Wszystko zależy od tego, na co masz akurat ochotę! Czytaj więcej
Sos jagodowy idealny do gofrów i naleśników
Sos jagodowy idealny do gofrów i naleśników2 lata temu
Sos jagodowy możesz przygotować ze świeżych lub mrożonych jagód. Pasuje do wielu słodkich przekąsek, takich jak naleśniki, gofry, placki owocowe, a także lody i ciasta. Zobacz, jak przygotować pyszny i gęsty sos z jagód i daj się zaskoczyć tym lekko kwaśnym, oryginalnym smakiem. Czytaj więcej
Szparagi z piekarnika - przygotujesz je w kilkanaście minut
Szparagi z piekarnika - przygotujesz je w kilkanaście minut2 lata temu
Szparagi z piekarnika to świetny sposób na szybką przekąskę lub dodatek do obiadu. Aby upiec szparagi, potrzebujesz jedynie kilku składników, a efekt będzie niesamowity. Możesz je połączyć z ziemniakami i jajkiem sadzonym albo polać beszamelem. Świetnie sprawdzą się także z makaronem. Czytaj więcej
Śniadanie z truskawkami - pyszne przepisy na dobry początek dnia
Śniadanie z truskawkami - pyszne przepisy na dobry początek dnia2 lata temu
Dobre śniadanie z truskawkami powinno dawać energię na wiele godzin, działać orzeźwiająco i zapewniać dobre samopoczucie. Odpowiednio dobrane składniki pozwolą ci na przygotowanie pysznych przekąsek. Truskawki lubią towarzystwo jajek, jogurtu i słodkiego pieczywa. Możesz je śmiało łączyć także z płatkami owsianymi. Czytaj więcej
4 pomysły na ciasta z rabarbarem i truskawkami
4 pomysły na ciasta z rabarbarem i truskawkami2 lata temu
Sekretem dobrego ciasta z rabarbarem i truskawkami są świeże owoce i dobrze dobrane proporcje składników. Na co masz dziś ochotę? Klasyczne ciasto biszkoptowe, a może lekką, wiosenną tartę? Możesz podać ulubione ciasto na ciepło lub zimno. Każde z nich idealnie sprawdza się podczas spotkania z bliskimi, a także wieczoru przy herbacie i książce. Czytaj więcej
Jak mrozić borówki: przydatne wskazówki
Jak mrozić borówki: przydatne wskazówki2 lata temu
Czy wiesz, jak mrozić borówki, aby się nie rozpadły i zachowały większość wartości odżywczych? Dzięki mrożeniu możesz sięgać po soczyste owoce także w sezonie jesienno-zimowym. Wykorzystaj borówki do pysznych koktajli albo dodaj do deserów. Mrożenie borówek to świetny sposób na to, aby móc cieszyć się sezonowymi produktami nieco dłużej. Czytaj więcej
Zobacz przepisy na pyszne desery z borówkami i baw się smakiem
Zobacz przepisy na pyszne desery z borówkami i baw się smakiem2 lata temu
Jak zrobić pyszny deser z borówkami? Ich neutralny smak pozwala na stworzenie wielu ciekawych połączeń. Możesz wykorzystać je do pieczenia ciast, a także przygotować przekąski na zimno z dodatkiem jogurtu lub mleka kokosowego. Borówek używaj nie tylko do przygotowania deserów, ale również do dekorowania przysmaków. Czytaj więcej
Czy wiesz, jak wykorzystać fusy z kawy jako nawóz? Masz kilka opcji
Czy wiesz, jak wykorzystać fusy z kawy jako nawóz? Masz kilka opcji2 lata temu
Wiesz, że możesz wykorzystać fusy z kawy jako nawóz? Co kilka dni (a może nawet codziennie) wyciągasz ich mnóstwo z ekspresu czy kawiarki i od razu wyrzucasz do kosza na śmieci. Tymczasem możesz zbierać je do słoika i regularnie wykorzystywać do sadzenia, nawożenia i podlewania swoich roślin. Czytaj więcej
Kiszenie młodej kapusty: jak się za to zabrać i dlaczego warto?
Kiszenie młodej kapusty: jak się za to zabrać i dlaczego warto?2 lata temu
Kiszenie młodej kapusty - próbowałaś kiedyś? To sezonowe warzywo świetnie się sprawdza do przygotowania orzeźwiającej, zdrowej i probiotycznej kiszonki. Świetnie pasuje do wielu potraw, dań z grilla i wiosennych obiadów, ale jest także pyszną przekąską. Zobacz, jaki jest najlepszy sposób na kiszenie młodej kapusty. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA