Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Słodko-kwaśna sałatka z kapusty i papryki na zimę
Słodko-kwaśna sałatka z kapusty i papryki na zimę2 lata temu
Sałatka z kapusty i papryki na zimę, którą możesz przygotować w większej ilości i zawekować, to świetny dodatek do dań głównych, ale także lekkich kolacji czy spotkań rodzinnych. Przygotujesz ją z zaledwie kilku składników, a całość zajmie ci zaledwie chwilę. Zobacz, jak przygotować zimową sałatkę z kapusty i papryki. Czytaj więcej
Papryka marynowana z miodem: słodko-kwaśna przekąska ze słoika
Papryka marynowana z miodem: słodko-kwaśna przekąska ze słoika2 lata temu
Papryka marynowana z miodem to świetny pomysł na jesienno-zimowe przetwory z papryki, które będą nieoczywiste i zaskoczą swoim smakiem wszystkich. Słodko-kwaśny smak sprawdzi się jako samodzielna przekąska, imprezowy dodatek na stół albo uzupełnienie mięsnego obiadu. Zobacz przepis na paprykę marynowaną z miodem. Czytaj więcej
Pomysły na pyszne sałatki z papryki: na zimno i ciepło
Pomysły na pyszne sałatki z papryki: na zimno i ciepło2 lata temu
Przygotowanie pysznej sałatki z papryki to zaledwie kilkanaście minut w kuchni, a efekt jest doskonały. Papryka ma w sobie mnóstwo smaku, ale także witamin i minerałów. Warto więc dodawać ją do swojej sałatki i wykorzystywać na obiad albo kolację. To także świetna propozycja na dania imprezowe. Czytaj więcej
Idealnie chrupiąca papryka konserwowa: najlepszy przepis
Idealnie chrupiąca papryka konserwowa: najlepszy przepis2 lata temu
Chrupiąca papryka konserwowa to doskonały dodatek do potraw. Smakuje najlepiej jesienią i zimą, ale może być także z powodzeniem serwowana podczas wieczornego, wakacyjnego grillowania. Jej przygotowanie jest niezwykle proste i pozwala przemycić wszystkie najważniejsze witaminy i minerały, zawarte w papryce. Czytaj więcej
Przyprawy do pomidorowej i kilka innych trików na jej doskonały smak
Przyprawy do pomidorowej i kilka innych trików na jej doskonały smak2 lata temu
Jakie przyprawy do pomidorowej będą najlepsze? Jak wybrać idealne pomidory i o czym zawsze warto pamiętać? Jeśli chcesz przygotować pyszną zupę pomidorową, musisz wiedzieć, że jej smak zależy od wielu czynników. Poznaj triki na idealną pomidorówkę i zachwyć wszystkich domowników. Czytaj więcej
Przygotuj doskonałe przetwory z kapusty na jesień i zimę
Przygotuj doskonałe przetwory z kapusty na jesień i zimę2 lata temu
Jeśli chcesz przygotować przetwory z kapusty, ale nie wiesz, od czego zacząć, postaw na tradycyjne kiszonki albo... sięgnij po egzotykę prosto z Azji! Kapusta to świetny materiał na surówki do słoików — z dodatkiem takich warzyw, jak marchewka czy papryka zmienia się w prawdziwą bombę witaminową. Zobacz nasze propozycje na przetwory z kapusty. Czytaj więcej
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem na oleju, a może z kruszonką? 3 przepisy na ciasta ucierane z jabłkami
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem na oleju, a może z kruszonką? 3 przepisy na ciasta ucierane z jabłkami2 lata temu
Masz ochotę na szybkie ciasto z jabłkami i budyniem na oleju, a może na wersję klasyczną z kruszonką? A może szukasz przepisu na ucierane ciasto bez żadnych dodatków? Mamy dla ciebie aż 3 propozycje i sprawdź, jak uniknąć zakalca. Wybierz ulubiony przepis na ucierane ciasto z jabłkami! Czytaj więcej
Idealne ciasto z aronią na 3 sposoby
Idealne ciasto z aronią na 3 sposoby2 lata temu
Chcesz przygotować pyszne ciasto z aronią? Postaw na orzeźwiający sernik na zimno, tradycyjne ciasto jogurtowe albo babkę piaskową z owocami. Aronia to niewielki owoc, który idealnie sprawdza się, zatopiony w puszystej masie. Wzbogaca smak wypieków i sprawia, że czujesz się bardziej rześko. Czytaj więcej
Czy wiesz, jak zdjąć skórkę z brzoskwini w kilka chwil?
Czy wiesz, jak zdjąć skórkę z brzoskwini w kilka chwil?2 lata temu
Jak zdjąć skórkę z brzoskwini lub pomidorów i po co w ogóle to robić? Czasem wymaga tego przepis, a czasem takie są zalecenia diety przy niektórych chorobach układu pokarmowego. Jeśli do tej pory obierałaś brzoskwinie nożem albo zrywałaś skórkę przy pomocy paznokci, poznaj nasz sposób i pozbądź się skórki w kilka chwil. Czytaj więcej
Te pyszne powidła z aronii przygotujesz w kilka chwil
Te pyszne powidła z aronii przygotujesz w kilka chwil2 lata temu
Powidła to pyszny sposób na wykorzystanie nadmiaru owoców. Jeśli myślisz, że możesz je zrobić tylko ze śliwek, sprawdź ten przepis z aronią w roli głównej. Powidła z aronii idealnie sprawdzają się jako dodatek do gofrów, naleśników, a także idealnie chrupkich tostów. Przygotujesz je w kilka chwil, a efekt będzie doskonały. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA