Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Grecka musaka, francuskie ratatuj, a może włoskie penne? Pomysły na obiad z bakłażanem
Grecka musaka, francuskie ratatuj, a może włoskie penne? Pomysły na obiad z bakłażanem2 lata temu
Bakłażan to pyszne warzywo o wielu właściwościach zdrowotnych i neutralnym smaku. Świetnie komponuje się z wieloma potrawami, zarówno mięsnymi, jak i wegetariańskimi. Potrafi imitować smak grzybów lub mięs. Zobacz, jak przygotować obiad z bakłażanem, który będzie smakować wszystkim. Czytaj więcej
Jesienne kiszone gruszki z korzennymi przyprawami
Jesienne kiszone gruszki z korzennymi przyprawami 2 lata temu
Jeśli szukasz sposobu na wykorzystanie sezonowych owoców, wypróbuj ten przepis na kiszone gruszki. Brzmi abstrakcyjnie, ale to fantastyczny dodatek do deserów, ale także składnik kompotów i bogactwo witamin oraz minerałów. To także probiotyczna bomba odżywcza! Zobacz, jak przygotować kiszone gruszki. Czytaj więcej
Suszenie czosnku bez tajemnic. Jak suszyć czosnek zwykły i niedźwiedzi?
Suszenie czosnku bez tajemnic. Jak suszyć czosnek zwykły i niedźwiedzi?2 lata temu
Zastanawiasz się, jak suszyć czosnek? Wykorzystaj moc słońca oraz wiatru. Wystarczy jedynie sznurek i miękka szczoteczka. W przypadku czosnku niedźwiedziego możesz wykorzystać piekarnik, grzejnik albo suszarkę do grzybów. Zobacz, jak skutecznie wysuszyć czosnek i jak go potem przechowywać. Czytaj więcej
Kiszony kalafior na zimę: sposób na idealny kiszony kalafior
Kiszony kalafior na zimę: sposób na idealny kiszony kalafior2 lata temu
Jak kisić kalafior? Najważniejsze są czyste, wyparzone słoiki i odpowiednie przyprawy. Sięgaj nie tylko po czosnek, koper i chrzan, ale także np. po ostre papryczki. Kiszenie kalafiora trwa ok. 10 dni, a gotowe przetwory możesz wykorzystać do sałatek, obiadów albo jako szybką przekąskę. Czytaj więcej
Szybkie ciasto z gruszkami na 5 sposobów
Szybkie ciasto z gruszkami na 5 sposobów2 lata temu
Jeśli chcesz przygotować szybkie ciasto z gruszkami, postaw na przepisy na ciasta ucierane. Wykorzystaj olej lub masło, przygotuj kruszonkę lub zastąp ją cukrem pudrem. A jeśli masz w domu fanów czekoladowych smaków, dodaj do masy odrobinę kakao. Gruszka uwielbia takie połączenia. Czytaj więcej
Ciasto na oleju, jogurcie, a może z kruszonką? Pomysły na szybkie ciasta ze śliwkami
Ciasto na oleju, jogurcie, a może z kruszonką? Pomysły na szybkie ciasta ze śliwkami2 lata temu
Szybkie ciasta ze śliwkami przygotujesz w kilka chwil, wykorzystując to, co akurat masz w domu. Możesz sięgnąć po masło lub olej, dodać kruszonkę lub posypać wypiek ulubionymi dodatkami (płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi albo orzechami). Śliwki to owoce, które świetnie sprawdzają się w wypiekach. Czytaj więcej
Puszyste ciasto na maślance ze śliwkami: ten przepis zachwyci każdego
Puszyste ciasto na maślance ze śliwkami: ten przepis zachwyci każdego2 lata temu
Lekkie i puszyste ciasto na maślance ze śliwkami to przepis, który nie może nie wyjść, a dodatkowo wspaniale smakuje. Będzie idealnym towarzyszem porannego czytania książki przy filiżance kawy, a także sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań i imprez rodzinnych. Maślanka sprawi, że wypiek będzie wilgotny i doskonały w smaku. Czytaj więcej
Chcesz dowiedzieć się, czy śliwki można mrozić?
Chcesz dowiedzieć się, czy śliwki można mrozić?2 lata temu
Jeśli masz w domu sporo śliwek, na pewno zastanawiasz się, czy możesz je bezpiecznie zamrozić. Mrożenie owoców pozwala zachować ich właściwości i wartości odżywcze, a następnie wykorzystywać je jesienią i zimą. Śliwki świetnie sprawdzają się w deserach, potrawach mięsnych, a także jako dodatek do ciast. Czy śliwki można mrozić? Czytaj więcej
Lekkie i orzeźwiające wino z gruszek: zobacz, jak je przygotować
Lekkie i orzeźwiające wino z gruszek: zobacz, jak je przygotować2 lata temu
Pyszne i aromatyczne wino z gruszek to świetny dodatek podczas rodzinnych przyjęć czy imprez ze znajomymi. Zrobienie go jest łatwe i nie potrzebujesz do tego wielu specjalnych narzędzi. Gruszki to dodatkowo źródło wielu cennych witamin i minerałów, a ich smak niezaprzeczalnie kojarzy się z końcówką lata i początkiem jesieni. Czytaj więcej
Odczaruj jesień wystrojem wnętrz: najpiękniejsze jesienne kwiaty doniczkowe
Odczaruj jesień wystrojem wnętrz: najpiękniejsze jesienne kwiaty doniczkowe2 lata temu
Jesienne kwiaty doniczkowe pięknie prezentują się w domu i potrafią ocieplić każde wnętrze i każdą chłodną aurę. Możesz postawić na klasyczne wrzosy lub eleganckie i dostojne storczyki. Możesz także zaszaleć z mniej popularnymi domowymi roślinami, a także wykorzystać kwiaty cięte i zrobić z nich piękny bukiet. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA