Wigilijny karp inaczej
Wigilijny karp inaczej12 lat temu
Co roku obowiązkowy na wigilijnym stole, co roku prawie w tej samej postaci. Złocisty karp w panierce to standardowy specjał wigilijny w wielu polskich domach. Ale jeżeli macie już dosyć karpiowej nudy, zapraszamy do wypróbowania świątecznej rybki w nieco innej odsłonie. Czytaj więcej
Pozole - tradycyjna zupa meksykańska
Pozole - tradycyjna zupa meksykańska12 lat temu
Pozole to tradycyjna zupa meksykańska, podawana głównie w wyjątkowych okazjach, np. z okazji meksykańskiego Święta Niepodległości. Czytaj więcej
Zamiast soli
Zamiast soli12 lat temu
Choć poprawia smak potraw i trudno jest wyobrazić sobie dania bez jej dodatku, to jednak jej spożywanie nie wpływa korzystnie na nasze zdrowie. Czytaj więcej
Halászlé - węgierska zupa rybna
Halászlé - węgierska zupa rybna12 lat temu
Halászlé, czyli zupa rybacka, to tradycyjna węgierska zupa rybna, gotowana z ryb słodkowodnych. Czytaj więcej
Smaczne propozycje kulinarne z bloga "Agata gotuje"
Smaczne propozycje kulinarne z bloga "Agata gotuje"12 lat temu
Cechuje mnie kulinarny patriotyzm, uwielbiam przyrządzać nasze rodzime dania (...), jestem jednak niemal wszystkożerna i chętnie próbuję specjałów kuchni innych kultur. Są jednak tylko dwie rzeczy, których bym nie zjadła – konina i prosię... Czytaj więcej
Domowa kiszona kapusta
Domowa kiszona kapusta12 lat temu
Kiszona kapusta to nie tylko świetny dodatek do wielu dań, ale także źródło cennych witamin. Warto ją przyrządzić domowym sposobem, bowiem wówczas nie zostanie pozbawiona wartościowych składników odżywczych. Czytaj więcej
Jak zrobić sól ziołową?
Jak zrobić sól ziołową?12 lat temu
Sól ziołowa to połączenie różnorodnych ziół i soli. Warto nią zastąpić tradycyjną sól, gdyż jak doskonale wiemy nadmierne solenie nie wpływa korzystnie na nasze zdrowie, powodując nadciśnienie tętnicze, choroby układu krążenia, nerek, obrzęki. Czytaj więcej
Makaron dobrze dobrany
Makaron dobrze dobrany12 lat temu
W sklepach mamy ogromny wybór makaronów. Od najdrobniejszych typu krajanka, nadających się głównie do zup, po wielkie muszle czy rurki, doskonałe do zapiekania. Czytaj więcej
Sery francuskie
Sery francuskie12 lat temu
We Francji produkuje się około 500 gatunków serów. Większość z nich to wysoko cenione sery tradycyjne, których receptury są ściśle chronione. Do najbardziej znanych i cenionych francuskich serów zaliczyć można: brie, camembert, beaufort, roquefort. Czytaj więcej
Bouillabaisse - marsylska zupa rybna
Bouillabaisse - marsylska zupa rybna12 lat temu
Początkowo była to prosta zupa rybaków, którzy gotowali ją z resztek połowów. Dopiero z czasem zaczęto dodawać do niej szafran i tak stała się jedną z najbardziej znanych potraw kuchni prowansalskiej. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.