Jaki grill wybrać?
Jaki grill wybrać?6 lat temu
Podstawą grillowania jest grill. Istnieją trzy rodzaje grilla: węgłowy (na węgiel drzewny lub brykiet), gazowy (gdzie paliwem jest propan) i elektryczny (używany zazwyczaj w zamkniętych pomieszczeniach). Czytaj więcej
Winne marynaty do mięs z grilla
Winne marynaty do mięs z grilla6 lat temu
Przed wsadzeniem mięsa na ruszt, bardzo dobrze jest je wcześniej zamarynować. Marynaty bowiem zmiękczają mięso, nadają kruchości, soczystości, lepszego smaku i aromatu. Czytaj więcej
Grillowane pomidory z fetą
Grillowane pomidory z fetą6 lat temu
Pomidory i feta to idealne połączenie i to nie tylko w sałatce. Co powiecie na grillowane pomidory z fetą? Czytaj więcej
Grillowane bakłażany
Grillowane bakłażany6 lat temu
Mówi się, że ma wpływ na długowieczność, bowiem stanowi doskonałe źródło wielu witamin i składników mineralnych. Ale żeby faktycznie tak korzystnie działał na nasze zdrowie, należy go odpowiednio przyrządzić. Czytaj więcej
Grillowana cebula
Grillowana cebula6 lat temu
Cebula jest świetnym dodatkiem do wszelkich mięsnych dań z grilla. Zobaczcie w jaki sposób ją przygotować. Czytaj więcej
Bruschetta z grilla
Bruschetta z grilla6 lat temu
Bruschetta, czyli grzanka z czosnkową oliwą, aromatycznymi ziołami i mieszanką świeżo pokrojonych pomidorów, to tradycyjna przystawka we włoskiej kuchni. Idealna jako przystawka na letnie przyjęcia. Czytaj więcej
Banany z grilla
Banany z grilla6 lat temu
Na ruszcie nie musimy piec tylko mięs, ryb, warzyw, czy owoców morza. Możemy zaskoczyć naszych gości i podać grillowany deser. Owoce z rusztu, podane na gorąco z pewnością zrobią furorę podczas towarzyskiego spotkania przy grillu. Czytaj więcej
Owocowe szaszłyki z grilla
Owocowe szaszłyki z grilla6 lat temu
Pyszne szaszłyki z grilla można przyrządzić nie tylko z mięsa, czy warzyw, ale także z owoców. Czytaj więcej
12 zasad zdrowego grillowania
12 zasad zdrowego grillowania6 lat temu
Przyrządzanie potraw na otwartym ogniu jest najstarszym sposobem przygotowywania jedzenia. Jednak dziś grillowanie to nie tylko technika przyrządzania dań, a także sposób na spędzanie wolnego czasu. Grillowanie bowiem stało się bardzo popularne, wspólne spotkania z rodzina czy przyjaciółmi przy aromacie grillowanego mięsa, odrywają nas od codzienności. Czytaj więcej
Ryby z grilla
Ryby z grilla6 lat temu
Aby urozmaicić nasze mięsne grillowe menu, możemy dodać do niego ryby. Przedstawiamy smakowite przepisy na grillowane ryby: pstrąg z cytryną, grillowany łosoś, pieczony sandacz. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA