Pierce Brosnan fot. ONS

Pierce Brosnan poleca: Szpinak z kozim serem i kiełkami

W jego menu znajdują się głównie sałaty i zdrowe przekąski. Specjalnie dla odchudzającej się żony gwiazdor przyrządza m.in. sałatę ze szpinaku z dodatkiem orzeszków pinii.
/ 29.04.2010 09:47
Pierce Brosnan fot. ONS
Składniki:
- 10 dag świeżych liści szpinaku
- 2 łyżki orzeszków pinii
- 2 grube plastry koziego sera
- garść ulubionych kiełków (np. brokuła lub fasoli)
- oliwa z oliwek
- salsa balsamico

Sposób wykonania:
1. Liście szpinaku umyj, osusz i ułóż na półmisku.

2. Orzeszki pinii wrzuć na rozgrzaną teflonową patelnię i upraż bez dodatku tłuszczu. Kozi ser usmaż na złoty kolor na patelni grillowej.

3. Na szpinaku ułóż orzeszki pinii i kozi ser pokrojony w kostkę. Na sałacie rozrzuć ulubione kiełki.

4. Salsę balsamico wymieszaj z odrobiną oliwy z oliwek. Sosem polej sałatkę.

Uwaga!
Świeży szpinak doskonale smakuje także w innym wariancie: kozi ser możesz zastąpić pleśniowym i dodać gruszki lub cząstki truskawek.

Kulinarne inspiracje - forum >>