Tofu i inne produkty z soi są powszechnie wykorzystywane w kuchni chińskiej.

Jak smakuje smażone tofu?

Nie będę trzymać was w niepewności – świetnie! Jeśli tylko ktoś lubi ser tofu, to śmiało można go zajadać w wersji podsmażanej. A jeśli chcecie dowiedzieć się, jak go przyrządzić, zapraszamy do lektury!
/ 28.07.2010 14:33
Tofu i inne produkty z soi są powszechnie wykorzystywane w kuchni chińskiej.

To fantastyczny, letni przepis dla poszukiwaczy silnych aromatów i nieoczywistych połączeń.

Podsmaż na maśle kilka świeżych, leśnych grzybów. Niech zmiękną. Teraz dodaj pokrojony w dużą kostkę świeży ser tofu oraz posiekane dymki. Poczekaj, aż smaki przenikną się nawzajem. Posól, popieprz i dodaj sporo drobno posiekanej pietruszki. Podawaj ze świeżą bagietką. Mniam!

Zobacz też: Chipsy warzywne

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)