Ewa Wachowicz fot. ONS

Przepis Ewy Wachowicz na grillowane roladki z serem feta!

„Często grilluję warzywaa, z których potem można zrobić sałatkę lub pyszne roladki nadziewane np. fetą”, mówi dziennikarka
/ 27.03.2018 21:33
Ewa Wachowicz fot. ONS

Składniki:
- mała cukinia
- średni bakłażan
- sól
- oliwa z oliwek
- zioła (bazylia, oregano, tymianek)

Farsz:
- opakowanie sera feta
- pieprz
- garść orzechów włoskich

Sposób wykonania:
1. Cukinię i bakłażana umyj, a następnie pokrój wzdłuż na dość cienkie plasterki. Bakłażana oprósz z obu stron solą i odstaw na kwadrans, żeby się „spocił”. Nadmiar soku wytrzyj papierowym ręcznikiem.

2. Oliwę wymieszaj z ziołami. Posmaruj nią plastry cukinii oraz bakłażana i ułóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj z obu stron.

3. W trakcie pieczenia przygotuj farsz. Fetę rozdrobnij widelcem, dopraw do smaku pieprzem i wymieszaj z drobno posiekanymi orzechami włoskimi.

4. Nadzienie rozsmaruj na ciepłych plastrach warzyw. Zwiń w roladki. Podawaj tuż po przygotowaniu.

Kulinarne inspiracje - forum >>