Edyta Herbuś fot. AKPA

Edyta Herbuś poleca: Dorsz z warzywami

"Moja dieta to głównie warzywa, ryby i krewetki gotowane na parze"
/ 21.11.2011 06:38
Edyta Herbuś fot. AKPA
Składniki:
- 500 g filetu z dorsza
- sok z cytryny
- łyżka oliwy
- łyżeczka masła
- ząbek czosnku
- 500 g mrożonego szpinaku
- sól
- pieprz
- szczypiorek
- mix sałat
- bazylia
- karczochy
- suszone pomidory

Sposób wykonania:
1. Podziel dorsza na dwa kawałki, natrzyj solą, polej sokiem z cytryny i ugotuj na parze.

2. Rozgrzej oliwę i masło, dodaj zmiażdżony czosnek. Wrzuć szpinak, dopraw i smaż około 10 minut, aż płyn odparuje.

3. Wyjmij filet na talerz, przykryj szpinakiem i dołóż drugi filet. Zwiąż je szczypiorkiem i posyp pieprzem. Serwuj z mixem sałat, bazylią, karczochami i suszonymi pomidorami.

Kulinarne inspiracje - forum >>