Czy wiesz jak przygotować rożki z bryndzą i szpinakiem? fot. Czy.wieszjak.pl

Czy wiesz jak przygotować rożki z bryndzą i szpinakiem?

Rożki z bryndzą i szpinakiem są pyszne i proste w przygotowaniu. Świetnie prezentują się na małych przyjęciach. Oto przepis.
/ 09.07.2010 19:41
Czy wiesz jak przygotować rożki z bryndzą i szpinakiem? fot. Czy.wieszjak.pl

Składniki: 300 g bryndzy, 1,5 kg młodych ziemniaków, 1 kg świeżego szpinaku, 125 g masła, łyżka mascarpone, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 5 opakowań ciasta francuskiego, 2 jajka.

Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedź i obierz. Przepuść przez praskę. Wymieszaj z bryndzą.

W rondlu rozpuść masło, wrzuć umyty i pokrojony szpinak, podduś go z wyciśniętym czosnkiem.

Szpinak posiekaj, wymieszaj z mascarpone, dodaj do ziemniaków, dopraw solą i pieprzem.

Każdy płat ciasta pokrój na 9 kwadratów. Nastaw piekarnik na 210 st. Na połówce każdego kwadratu połóż trochę nadzienia, zlepiaj rożki.

Posmaruj ciastka rozmąconym jajkiem i wstaw do piekarnika na około 10 min. Gotowe, smacznego!