Zawodowo - specjalista w zakresie terapii dzieci z wadą słuchu,
amatorsko - znawca dobrych manier

Ukończyła studia z zakresu pedagogiki opiekuńczej i pracy socjalnej na Akademii Świętokrzyskiej. Obecnie kontynuuje naukę na studiach podyplomowych: surdopedagogika i zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna z terapią pedagogiczną.

Ukończyła kursy: języka migowego i pedagogiki marii montessori, terapii trudności w uczeniu się matematyki.

Jest pedagogiem w poradni dla dzieci z wadą słuchu, specjalizuje się w pracy z dziećmi z wadą słuchu.

Jak przygotować Petits four?
Jak przygotować Petits four?15 lat temu
Petits four to nazwa francuskich ciasteczek często podawanych jako zwieńczenie posiłku. Najlepiej smakują popijane kawą. W Polsce znane są jako pitfurki. Ich przygotowanie jest dość czasochłonne, jednak efekt wart jest zachodu. Czytaj więcej
Włoska szkoła makaronu
Włoska szkoła makaronu15 lat temu
Włosi o makaronach wiedzą wszystko. Przecież Włochy to kolebka makaronów. Ich różnorodność potrafi przyprawić o prawdziwy zawrót głowy, ale warto się z tej znajomości podszkolić. Czytaj więcej
Jak skomponować włoską sałatkę
Jak skomponować włoską sałatkę15 lat temu
Jaka powinna być włoska sałatka? Oczywiście powinna być kolorowa, składać się z sałaty, sera, makaronu. Nie może też zabraknąć kompozycji Pesto, pomidorów, czosnku, oliwy, oliwek i octów. Nie zapominaj też o ziołach, rybach i winie. Czytaj więcej
Jak przygotować owoce morza z grilla
Jak przygotować owoce morza z grilla15 lat temu
Powoli na polskie stoły wpływają nie tylko ryby, ale i owoce morza. Co prawda nie wszyscy są amatorami krewetek, małży i kalmarów, jednak Ci, którzy je lubią mogą spróbować morskie frykasy przyrządzić na grillu. Czytaj więcej
Masło do grilla? – czemu nie
Masło do grilla? – czemu nie15 lat temu
Niby takie zwyczajne, a jednak potrafi być niezwykłe, a Ty oczarujesz swoich gości i najbliższych właśnie za sprawą codziennego produktu spożywczego – masła. Dzięki poniższym pomysłom będziesz mogła nadać mu niepowtarzalny smak. Czytaj więcej
Co wrzucić do kociołka
Co wrzucić do kociołka15 lat temu
„Kociołek” to dość przyjemna i zachęcająca nazwa dla żeliwnego garnka o znaczącej pojemności od 3 do nawet 8 litrów i całkiem niemałej wadze sięgającej ośmiu kilogramów. Dania z kociołka są ciekawą alternatywą smakoszy grillowanych mięs i warzyw. Czytaj więcej
Jak dekorować czekoladą
Jak dekorować czekoladą15 lat temu
Czekolada to cudowny smakołyk, który trafia w gusta wielu osób. Zarówno biała, deserowa jak i mleczna, z dodatkami lub bez – każdy rodzaj czekolady ma swoich wielbicieli. Zatem dlaczego nie nadać czekoladzie ciekawej formy, by móc nią dekorować niemal każdy wypiek? Czytaj więcej
Jakie znasz rodzaje ciast
Jakie znasz rodzaje ciast15 lat temu
Ciasto kruche, parzone czy francuskie jest doskonałą bazą dla wielu potraw: słodkich deserów, słonych i pikantnych przystawek. Czy wiesz jak w ciekawy sposób wykorzystać każdy z tych rodzajów ciast, by zachwycić gości? Czytaj więcej
Jak dobrać marynatę do mięsa
Jak dobrać marynatę do mięsa15 lat temu
Marynaty pełnią ważną rolę w procesie przygotowywania mięs – sprawiają, że mięso kruszeje, napełnia się aromatem, nie wysycha podczas obróbki termicznej, nabiera niepowtarzalnego smaku. Czytaj więcej
Jakie są oblicza szaszłyka
Jakie są oblicza szaszłyka15 lat temu
Są takie dni kiedy masz ochotę na coś lżejszego niż duża porcja grillowanej karkówki? Zjadłbyś coś zarazem mięsnego jak i warzywnego? To dobry moment, by sięgnąć po kolorowe i pyszne szaszłyki. Poznaj ich różnorodne oblicza! Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA